Pioneer Cabin Tree, legendarul copac-tunel din California, a căzut la pământ

  de - | 11 ianuarie 2017, 4:29 PM | Eco | Video

  0

  Celebrul sequoia din California a capitulat în fața furtunilor din ultima vreme. Vechi de peste o mie de ani, arborele-gigant pe sub care puteai trece cu mașina a căzut la pământ, iar imaginile dezolante au facut înconjurul lumii, scrie pueterea.ro.

  „Am pierdut un prieten drag astăzi, Pioneer Cabin Tree, copacul prin care puteam trece cu mașina nu a putut rezista naturii dezlănțuite și s-a prăbușit”, a declarat Jim Allday, un voluntar al acestui parc din Sacramento, într-un mesaj postat pe Facebook, alături de fotografii dezolante cu arborele-gigant prăbușit.

  Agerpres scrie că Joan, soția lui Jim Allday, a declarat ziarului San Francisco Gate că rădăcinile sale slăbiseră și copacul se încovoiase într-o parte de-a lungul timpului.

  150791_1

  California și statul vecin Nevada au fost afectate în acest weekend de o puternică furtună care a provocat inundații, întreruperi ale curentului electric și alunecări de teren în unele zone.

  calaverastreetunnel1-jpg-838x0_q80

  Sursa: mnn.com

  pioneer-cabin-tree-fire-scar-jpg-838x0_q80

  Pioneer Cabin Tree înainte de tunelul creat. Fotografia s-a făcut aproximativ între 1864-1874. Sursa: mnn.com

  Walking through the hollowed out trunk of a Giant Sequoia from Christopher Dorris on Vimeo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad