joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Piept de pui cu creveți și lapte de cocos

    de Special Arad | 4 octombrie 2014, 8:00 AM | Gurmand

    0

     

    Site-ul Reteteculinarepentrutoti.com ne recomandă să încercăm o rețetă exotică, care nu este deloc greu de făcut.

    Ingrediente: 200 g piept de pui deozat și fără piele, 200 g creveți decorticați, 1 ardei gras roșu, 2 cepe mici, 2 căței de usturoi, 2-3 cm ghimbir, 2 roșii, 200 ml lapte de cocos, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, câte ½ linguriță curry, curcuma, ghimbir praf, coriandru și chimen măcinate, piper Sechuan

    img_9227

    Mod de preparare:

    Tăiem carnea cubulețe și o amestecăm împreună cu creveții cu condimentele. O marinăm la frigider 1 oră.

    img_9229

    Curățăm și tăiem mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul și roșiile.

    img_9231

    Călim în ulei ceapa, usturoiul, ghimbirul și ardeiul până se înmoaie. Adăugăm carnea  și roșiile, amestecăm 2-3 min., apoi creveții, zeama de lămâie și laptele de cocos. Dăm 2-3 clocote. Servim cu orez sălbatic fiert simplu în apă cu sare.

    img_9268

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.