Peter Sagan, exclus din Turul Franței după o lovitură aplicată lui Mark Cavendish | Video

  de Special Arad | 5 iulie 2017, 11:45 AM | Sport | Video

  0

  Peter Sagan, ciclistul de 27 de ani al celor de la Bora, a fost exclus din Turul Franței în urma unei presupuse lovituri aplicate lui Mark Cavendish (Dimension Data). Decizia comisarilor de cursă a împărțit universul ciclist în două tabere.

  Etapa pornită din Mondorf-les-Bains, din preajma casei câștigătorului din 2010, luxemburghezul Andy Schleck, părea una liniștită, în condițiile în care singurul hop din calea sprinterilor, pe o distanță de 208 kilometri, era o cățărare de categoria a patra. Ziua a avut un singur evadat, prins cu 30 de borne înainte de final, însă lucrurile s-au complicat oribil când sprinterii s-au pus în mișcare pentru asaltul din ultimul kilometri, scrie Gazeta Sporturilor.

  Cu câteva sute de metri înaintea finalului, când sprintul s-a declanșat, slovacul Peter Sagan (Bora) l-a văzut pe britanicul Mark Cavendish (Dimension Data) infiltrându-se prin partea lui dreaptă și l-a lovit intenționat cu cotul! Britanicul a fost proiectat violent în gardurile de protecție ale spectactorilor!

  Britanicul, care are la activ 30 de victorii de etapă în Turul Franței, a plecat spre spital imediat după sosire, pentru a fi supus unor examene medicale amănunțite. Peter Sagan s-a clasat al doilea în etapă, după francezul Arnaud Demare, învingător la sprint, scrie Agerpres.

  Mark Cavendish a suferit o accidentare la umărul drept, cu risc de fractură de claviculă, în urma căzăturii

  John Degenkolb (Trek) și Ben Swift (UAE) nu l-au putut evita pe britanic și au fost implicat la rându-le în carambol.

  Andre Greipel (Lotto Soudal), unul dintre sprinterii de top din plutonul profesionist, a fost inițial cel mai mare contestatar al acțiunii lui Sagan. După vizionarea reluărilor, Greipel și-a schimbat radical opinia: „Ar fi trebuit să văd imaginile înainte să mă pronunț. Îmi cer scuze față de Peter Sagan. Cred că decizia juraților a fost mult prea dură”.

  Sursa: Gazeta Sporturilor

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad