Peter Sagan, ciclistul de 27 de ani al celor de la Bora, a fost exclus din Turul Franței în urma unei presupuse lovituri aplicate lui Mark Cavendish (Dimension Data). Decizia comisarilor de cursă a împărțit universul ciclist în două tabere.

Etapa pornită din Mondorf-les-Bains, din preajma casei câștigătorului din 2010, luxemburghezul Andy Schleck, părea una liniștită, în condițiile în care singurul hop din calea sprinterilor, pe o distanță de 208 kilometri, era o cățărare de categoria a patra. Ziua a avut un singur evadat, prins cu 30 de borne înainte de final, însă lucrurile s-au complicat oribil când sprinterii s-au pus în mișcare pentru asaltul din ultimul kilometri, scrie Gazeta Sporturilor.

Cu câteva sute de metri înaintea finalului, când sprintul s-a declanșat, slovacul Peter Sagan (Bora) l-a văzut pe britanicul Mark Cavendish (Dimension Data) infiltrându-se prin partea lui dreaptă și l-a lovit intenționat cu cotul! Britanicul a fost proiectat violent în gardurile de protecție ale spectactorilor!

Britanicul, care are la activ 30 de victorii de etapă în Turul Franței, a plecat spre spital imediat după sosire, pentru a fi supus unor examene medicale amănunțite. Peter Sagan s-a clasat al doilea în etapă, după francezul Arnaud Demare, învingător la sprint, scrie Agerpres.

Mark Cavendish a suferit o accidentare la umărul drept, cu risc de fractură de claviculă, în urma căzăturii

John Degenkolb (Trek) și Ben Swift (UAE) nu l-au putut evita pe britanic și au fost implicat la rându-le în carambol.

Andre Greipel (Lotto Soudal), unul dintre sprinterii de top din plutonul profesionist, a fost inițial cel mai mare contestatar al acțiunii lui Sagan. După vizionarea reluărilor, Greipel și-a schimbat radical opinia: „Ar fi trebuit să văd imaginile înainte să mă pronunț. Îmi cer scuze față de Peter Sagan. Cred că decizia juraților a fost mult prea dură”.

Sursa: Gazeta Sporturilor

Special Arad, 5 iulie 2017, 11:45 AM