Peste 70.000 de cazuri de infecţii respiratorii, într-o singură săptămână, în România

  de - | 15 octombrie 2016, 8:52 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Peste 71.800 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate în perioada 03-09 octombrie, la nivel naţional, numărul acestora fiind cu 37,4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

  Reprezentanţii CNSCBT au făcute publice datele privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute înregistrate în perioada 03-09 octombrie 2016, fiind înregistrată o creştere de 37,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, transmite Mediafax.

  „La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent(52.258)”, se arată în informarea postată pe site-ul instituţiei.

  Specialiştii susţin că în intervalul menţionat nu au fost înregistrate cazuri de gripă clinică, comparativ cu 18 cazuri sesizate în aceeaşi săptămână a anului 2015.

  România se confruntă cu un val de infecţii respiratorii

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad