vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Peste 1000 de studenți au beneficiat de consiliere în cadrul proiectului european ,,Studentul consiliat – excelent viitor angajat”

    de Special Arad | 8 septembrie 2015, 11:03 AM | Educaţie

    0

    În luna iulie s-a încheiat consilierea celor 1020 studenți care au constituit grupul țintă a Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad, partenerul numărul 1 în acest proiect.

    Proiectul ,,Studentul consiliat-excelent viitor angajat” s-a desfășurat respectând metodologiile de consiliere și de orientare a studenților care au fost supuși unor teste de măsurare a intereselor și dimensiunilor structurate de personalitate, a creativității, teste folosite pentru realizarea orientării și reorientării profesionale și vocaționale. Fiecare student consiliat a beneficiat de consiliere individuală de 3 ore și colectivă de 4 ore. Pe parcursul acestora studenții au fost consiliați în vedeerea întocmirii unui plan de dezvoltare a carierei, redactat pe baza rezultatelor testelor individuale interese și orientare vocațională și a elementelor caracteristice formării profesionale. În același timp studenții au fost asistați și îndrumați în însușirea unor tehnici de căutare de locuri de muncă: scrisoare de intenție, interviu de angajare, accesare de baze de date și întocmirea unui cv.

    S-au derulat până în prezent 4 etape de stagii de practică intensivă internațională în Italia,  unde au participat 17 studenți, câștigători al acestui concurs.

    De asemenea 32 studenți au fost premiați în concursul „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei” cu premii de 2000 de lei fiecare.

    Suntem mândrii că am reușit să derulăm acest proiect conform calendarului de desfășurare respectând metodologiile și regulamentele proiectului”, spun reprezentanții „Universității Aurel Vlaicu” din Arad.

    Pe lângă acest proiect, UAV a desfășurat încă unul ce promovează sporirea șanselor de angajare în Europa. 

    Inițiat în septembrie 2014 proiectul ERASMUS +, SPSM – Angajabilitate în Europa- Sănătate publică și sănătate mintală: nevoi urgente de formare, integrare socială, angajabilitate, se derulează pe o perioadă de 36 de luni, (până în 31.08.2017), implicând în mod direct Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”  din Arad.

    Este un proiect ce reunește specialiști din cinci țări: Luxemburg (CRP Santé), Elveția (Trajets), Belgia (Article 23), Franța (Agapsy), România (UAV) și a fost inițiat deInstitutul de cercetare în sănătate publică din Luxemburg (CRP Santé), având ca director de proiect pe o excepţională cercetătoare, dr. Laurance Fond Harmant, în cadrul institutului luxemburghez, fiind binecunoscută prin faptul că a condus numeroase proiecte naționale și internaționale legate de abordarea psiho-socială și politică a problemelor de sănătate publică. Principalul deziderat al proiectului este îmbunătățirea practicii profesioniștilor pentru a ajuta la integrarea socială și ocupațională pe piața forței de muncă a persoanelor care suferă de tulburări psihice dobândite pe parcursul vieții:“Îmbunătățirea abilităților și practicilor părților interesate în vederea anjajării”. Trebuie să recunoaștem că sunt multe prejudecăți cu privire la tulburările de sănătate mintală și adesea acestea sunt înțelese în mod eronat de către comunitate. Este vorba, pe de o parte, de absența înțelegerii corecte asociată cu penuria de oferte de formare specializată pentru profesioniști și, nu în ultimul rând, slaba angajare pe piața forței de muncă a persoanelor care prezintă tulburări psihice. Proiectul în discuție cu un buget de 35996 euro cuprinde: întâlniri transnaționale, seminarii de formare, producții intelectuale și conferințe.

    Universitatea «Aurel Vlaicu » din Arad este reprezentată în proiect de prof.univ.dr. Gabriela Kelemen, în calitate de coordonator al proiectului, conf.univ.dr.Mihaela Ardelean Gavrilă, specialist în probleme de sănătate, precum și de prof.univ.dr.Lizica Mihuț  responsabil cu diseminarea în presă a rezultatelor proiectului.

    În conformitate cu acest plan de acțiune, proiectul european „SPSM”, are ca scop ameliorarea calităţii practicilor profesionale de sprijinire a persoanelor suferind de tulburări psihice în Europa şi facilitarea reinserţiei lor pe piaţa muncii. Proiectul coordonat de către cercetătoarea dr. Laurence Fond-Harmant, se bazează pe expertiza unei reţele de parteneri proveniţi din 5 ţări europene, reţea compusă din centre de cercetare şi universităţi experte în aceste domenii, structuri psiho-sociale specializate în centrele de ocupare a forței de muncă și centre de formare profesională pentru persoanele cu  handicap psihic.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.