Percheziții de amploare. Traficanți de droguri căutați în Arad și alte cinci județe

  de Special Arad | 13 octombrie 2016, 7:00 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Știri Arad (Comunicat). La data de 13 octombrie 2016, în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autoritățile judiciare din Italia, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov și a municipiului București în cadrul unei acțiuni comune vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de substanțe cu caracter psihoactiv.

  În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2015 — aprilie 2016 un grup infracțional organizat format din cetățeni români și 7 persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România și comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport.

  S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale—cetățeni români-, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea on line a medicamentelor și a substanțelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

  Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, la locuința unuia dintre membri, din localitatea Bragadiru, a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanțe.

  În județul Arad au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanțe anabolizante.

  Pe raza județului Vaslui au fost efectuate 5 percheziții domiciliare și au fost identificați alți doi membri, pe numele cărora existau emise mandate europene de arestare.

  Autoritățile judiciare din Italia au emis față de 5 membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente.

  Simultan, în cadrul aceleiași operațiuni, au avut loc un număr de 6 percheziții și pe teritoriul Italiei, sincronizate și coordonate de către procurorii din cadrul Parchetul din Trento.

  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Vaslui și luptători S.I.A.S..

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.
  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad