Deci, vă avertizăm de la bun început, să nu cumva să vă panicați, că Aradul va fi invadat de (măcar) sute de pasageri din alte județe care vor zbura spre zeci de destinații de pe Aeroportul Internațional Arad.

În ultimele zile, pe Aeroportul Internațional Arad, care beneficiază de un terminal nou-nouț ce a costat vreo 2 milioane de euro, zeci de muște și țânțari au efectuat zboruri.

Și, fiindcă totul merge ca pe roate, iar capacitatea de tranzit de 500 de pasageri pe oră este adesea atinsă, mai marii Consiliului Județean Arad, instituția care patronează Aeroportul Internațional Arad, s-a gândit să mai facă niște investiții importante. Vorbim așadar despre „trei microbuze, destinate Aeroportului Internaţional Arad, care vor circula în regim «shuttle bus», pentru transportul pasagerilor din alte judeţe înspre aeroport”.

Achiziţia este necesară, ca o consecinţă a negocierilor purtate cu operatori aerieni interesaţi să opereze de la Arad, ca una dintre condiţiile de bază ale realizării unui parteneriat. În vară mai multe curse de tip charter vor opera de pe Aeroport, cu destinaţia litoralul turcesc. Cursele shuttle bus vor deservi şi aceste zboruri”, ne spune Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Adică noah, o grămadă de operatori, care mai de care mai aerieni, se bat să opereze de la Arad. Și, cică din vară vom zbura spre Turcia. Mă rog, cine se încumetă, că majoritatea amatorilor de călătorii se cam feresc de Turcia în zilele astea, cel mai probabil din cauza conflictelor existente acolo. Dar, de ce să nu dăm credit zborurilor din Turcia? Parcă-i și vedem pe pasagerii din alte județe, desigur nu din Timiș sau Oradea, fiindcă de pe aeroporturile lor chiar se zboară. Dar, cine știe(?), poate vin de prin Tulcea, Teleorman sau Vaslui.

Citește și: Avioane pe hârtie: a fost inaugurat Terminalul 2 al Aeroportului Arad (FOTO)

„În ultimele luni s-au făcut eforturi pentru a oferi serviciile Aeroportului Internaţional Arad celor mai importanţi operatori aerieni low-cost şi unor companii de linie. Consiliul Judeţean a negociat mai multe zboruri de pe Aeroportul arădean”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean Arad.

Mai pe înțelesul tuturor: în ultimele luni mai toți operatorii aerieni au refuzat reprezentanții CJ Arad și le-au cam transmis acestora că nu prea îi interesează să vină să opereze pe Aeroportul Arad.

Suntem în discuţii şi pentru extinderea orarului charterelor care pleacă de la Arad. Să avem zboruri de acest tip şi în perioada iernii”, a mai precizat Claudia Boghicevici.

Adică cum să extindeți orarul charterelor? Care orar, că n-a mai zburat niciun avion de la Arad de vreo câțiva ani?! Cum în perioada iernii? Dar ce, până acum am avut un aeroport sezonier?

Notă***

Menționăm că acest articol se dorea a fi un pamflet, dar din nefericire tinde să semene tare mult cu realitatea!

Andrei Fuliaș, 16 martie 2017, 7:52 PM