Calimente, te iubim, CĂ CA Tine nu găsim! Păi unde-s vremurile-n care Mihăiță al nost’ era cel mai invitat dintre invitații în emisiuni de emisiuni, cu dezbateri de mare angajament, cu scopul unic și exclusiv de a-l da afară din studio, în direct? Sau vremurile-n care era invitat doar pentru că cu siguranță (na… că nu scăpăm nicicum de cacofoniile astea alde Calimente!) se lua la trântă cu vreun Ciuvică p-acolo sau, în principiu, cu oricine. Unde ești tu, Calimente-Doamne? La Secția Meteo? ‘Ai de PLM! Adică Partidul Liberal Meteorologic, logic! Dar poa’ să fie și de la „Mercenar” acel M, ca să-l cităm pe Ciuvică: „Mercenar îi mă-ta!”.

Invitați-l, repede, la ProTV, la rubrica meteo a lu’ Busuioc, să vedem, dom’le, care pe care! Să vedem în direct un pic de „Stele verzi” sau meci de K1, ca pe vremuri, un pic de entertainment de calitate ca-n știrile de la ora 5!

Iată ce postează mai nou pe facebook meteorologul nostru de serviciu pe județ, postare pe care, de altfel, a șters-o până la urmă și în care, de altfel, a fost contrazis și luat la mișto la greu, pentru că e ușor de bănuit că poza a fost luată, de altfel, de pe internet. Cu alte cuvinte, tornada din imagine nu era din județul Arad „către Semlac”, ci puțân mai încolo… către Mexic.

19621388_1563496207055256_1624765867_n

E adevărat, a fost furtună și vijelie în tot județul, au avut de suferit sute de copaci, acoperișuri și fire de curent, dar… nu vrem să știm ce efecte devastatoare ar avea o astfel de tornadă!

Am verificat, totuși, „informația” și am obținut câteva filmulețe scurte de la câțiva muncitori din Semlac, care au fost pe câmp în momentul când furtuna – urâtă de tot, ce-i drept –  se vedea din depărtare, dinspre Nădlac, și se apropia de comună.

Nu era chiar tornadă, dar mulțumim pentru prognoză, d-le Calimente! Azi cum va fi vremea-n Mexic?

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Tudor Bogdan, 30 iunie 2017, 6:43 PM