Patru tineri huligani vs. trei agenți de Poliție. Un polițist s-a ales cu un picior rupt…

  de - | 28 noiembrie 2017, 2:31 PM | Naţional

  2

  Trei polişişti s-au deplasat în 26 octombrie 2017 la o locuinţă în localitatea Spineni, judeţul Olt, pentru a investiga o faptă semnalată prin serviciul unic de urgenţă 112 de vecinii unor cheflii. Familia Moroşu din localitate anunţase că vecinii lor dau cu pietre în locuinţă, că le distrug gardul şi încearcă să pătrundă peste ei, cu scopul de a-i agresa. Ajunşi la faţa locului, cei trei poliţişti au luat legătura cu cetăţenii care efectuaseră apelul al 112, potrivit Adevărul.

  În timp ce aceştia le expuneau situaţia, din curtea unde se desfăşura cheful au început să „curgă“ pietre asupra membrilor familiei Moroşu şi asupra poliţiştilor, fiind avariată maşina de poliţie. Doi dintre poliţişti au pătruns în curtea imobilului unde avea loc petrecerea, cu scopul de a-i linişti pe cheflii, aici identificând şapte persoane în stare de ebrietate, foarte agresive, care adresau ameninţări cu moartea şi injurii, atât poliţiştilor, cât şi vecinilor.

  Cele întâmplate, însă, nu mult mai târziu, depăşesc imaginaţia. „În momentul în care ag. şef adj. Tudorică Dan şi ag. şef adj. Bobaru Constantin ieşeau din curtea imobilului cu numitul ungureanu Dorin Florinel, acesta a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru Constantin, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul. După această lovitură, ceilalţi doi au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor.

  Deşi au constatat starea gravă a poliţistului Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru îngrijiri medicale, continuând adresarea de injurii şi ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie din cadrul SAS Olt“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

  Nu doar că nu au sunat după ajutor, însă doi dintre făptaşi s-au apucat să filmeze agonia poliţiştului cu telefoanele mobile, având în intenţie să distribuie imaginile pe o reţea de socializare.

  La faţa locului au ajuns în ajutorul colegilor lor şi poliţişti de la Scorniceşti, care au anunţat faptele de ultraj şi procurorilor, astfel că cei patru făptaşi au fost duşi la audieri chiar în după-amiaza zilei de 26 octombrie 2017, iar în primele ore ale zilei următoare au fost reţinuţi, ulterior fiind prezentaţi judecătorului cu propunerea de arest preventiv.

  Trei dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, sunt în arest pentru 30 de zile, minorul B.M. fiind plasat sub control judiciar. Ungureanu Doru Florinel – 18 ani – este acuzat de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, Ungureanu Cosmin Ionuţ – 20 ani – de ultraj, complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor (cei doi sunt fraţi), Bituleanu Cosmin Alexandru – 22 ani – complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor, Enciu Nicolae Alexandru – 30 ani- complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor, iar minorul B.M., care are aproape 17 ani, de complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor.

  Sursa: Adevărul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad