Patru mari orașe vor interzice mașinile diesel până în 2025

  de Special Arad | 2 decembrie 2016, 9:20 AM | Auto | Internaţional

  1

  Edilii din patru mari oraşe ale lumii spun că vor interzice folosirea maşinilor diesel de mare putere şi a camioanelor pentru a îmbunătăţi calitatea aerului, relatează BBC.

  Primarii din Paris, Mexico City, Madrid şi Atena au decis să implementeze această măsură până în anul 2025. Ei promit stimulente pentru folosirea altor tipuri de vehicule şi promovează mersul pe jos şi cu bicicleta.

  Angajamentele au fost luate în Mexic la reuniunea bianuală a liderilor marilor oraşe, scrie Romania Libera.

  În ultima perioadă, folosirea maşinilor diesel a fost intens cercetată întrucât poluează mai mult decât alte autoturisme. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că în jur de trei milioane de decese sunt cauzate în fiecare an de expunerea la poluarea din aer.

  Motoarele diesel accentuează problema în două moduri – prin producerea de pulberi în suspensie şi oxizi de azot. Pulberii în suspensie foarte fini pătrund în plămâni şi cresc riscul de boli cardiovasculare, care pot duce la moarte. Oxizii de azot afectează ozonul de la nivelul solului şi duce la creşterea dificultăţilor de respirare, chiar şi în cazul persoanelor care nu au probleme respiratorii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este o declarație în linie cu orientarea țărilor NORMALE.
   Atenție! 3 din orașe sunt europene.

   Noi încă ne ocupăm de câinii comunitari și drepturile animalelor, de trucuri de campanie, declarații de campanie dușmănoase, de Familia Tradițională, betoane, asfaltări, participări la concursuri la care nu am avea dreptul să fim acceptați, plagiatori, interzicerea comercializării vinului fiert, … cine are sau nu dreptul să participe la parada militară, ”guvernul meu”, autostrăzi ce nu se mai termină, samd.

   Perspective diferite. De aici emigrăm și acolo vrem să ne stabilim. Aici dispar locurile de muncă, iar la aceștia încolțesc cu miile. Aici falcă știe TOT, la ei primarul ascultă pe cei înțelepți și pe bune ”specialiști”.

   Ce norocoși suntem! Avem un TĂTIC mai deștept decât însuși Dumnezeu.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.