vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Patru judecători de la Tribunalul București sunt acuzați de corupție! DNA cere arestarea acestora

    de Special Arad | 20 mai 2014, 10:33 AM | Naţional

    1

    Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, respectiv inculpații STANCIU ION, MOLDOVAN MIRCEA, ROVENȚA ELENA și VIZIRU CIPRIAN SORIN.

    În Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori se menţionează că există probe şi indicii rezonabile care conturează următoarea situaţie de fapt: 

    Cei patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.
    Astfel, în sarcina celor patru judecători s-au reţinut următoarele infracţiuni: 
    1. MOLDOVAN MIRCEA 
    cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (patru acte materiale) şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
    2. ROVENŢA ELENA 
    luare de mită 
    3. STANCIU ION 
    luare de mită în formă continuată (șapte acte materiale) 
    4. VIZIRU CIPRIAN SORIN 
    luare de mită 

    Potrivit probelor administrate în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, magistraţii judecători, personal sau prin intermediari au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul:
    – de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor 
    – modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari. 
    – desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari 
    – atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă 
    – pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător
    La data de 19 mai 2014, având în vedere calitatea de judecători a celor patru persoane, procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii și a arestării preventive a tuturor celor patru inculpaţi.
    În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi de sprijinul conducerii Tribunalului Bucureşti. 
    Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 
    Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. … și din arad, vizavi de cazul Nadăș, spre exemplu?! Adrian Buș și ale sale albenegre vs cazurile aferente, bătăi+ omor, cazul traian trifa, vorbesc de ADEVĂRAȚII criminali nu despre țapii ispășitori, fratele falcă cu a sa fabrică de zahăr, afaceri cu lemne, case, proiecte și multe altele, borduri, semafoare, plusplusplus; toată clica de infractori care stă cu burta la soare și numără grețos bani murdari sau proaspăt spălați cu ajutorul nemijlocit al justiției?! Afacerile bisericești?! Câți popi ați văzut după gratii, deși ar merita?! Câte dosare au primit binefăcătorul NUP în spatele lor stând cadavre, familii distruse sau averi uriașe? Cum s-a redeschis din nou cazul Ilie Lupan, un om care nu a putut să-și recupereze dreptul său prin moștenire asupra pământului de sub CET? Tot procesul (din 2003!) s-a reîntors în defavoarea lui, trebuind să returneze banii înapoi la primărie – via falcă! Bine că trogloditul neoprotestantortodoxcatolicadventistiehovistbahaistbudhistși ce-o mai fi lupulăsta în blană de oaie a putut să oprească de câteva ori executarea silită a primăriei plătind cauțiuni grele! De unde banii ăia aruncați aiurea pe fereastră doar ca să scape cu bine din clește? Toate nemerniciile au avut parte de protecția justiției! Are cineva curajul să-i demaște pe acești infractori în robă și să se ia de ei la modul concret și dovedibil? Nu ce și când ”trebuie” să cadă cineva – așa um ne-au obișnuit ”organele din capitală!

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.