Știri Arad – Comunicat: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 03.01.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Rus Ioan  Pavel  pentru săvârşirea  infracţiunii  de  evaziune  fiscală în  formă  continuată.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că,  în perioada 01.01.2011-31.12.2015, inculpatul,  în calitate de administrator al  unei  societăţi  comerciale din loc.Sebiş, jud. Arad, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial (declaraţiile privind TVA – D300 şi impozit pe profit – D101) cheltuieli fictive – reprezentând  prestări  nereale de servicii de la mai  multe  societăţi  comerciale  din Arad având drept scop deducerea în mod nelegal a T.V.A. şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 1.445.065 lei, din care 867.044 lei reprezintă T.V.A. şi 578.021  lei reprezintă impozit pe profit.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.

Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Special Arad, 6 ianuarie 2017, 8:05 AM