Pădurile din Valea Mureșului scapă de (doar) un inamic! Cum falsifica un arădean documentele pentru transportul lemnului

  de Special Arad | 6 ianuarie 2017, 7:42 AM | Lipova | Știri Arad | Topic special

  0

  Știri Arad – Comunicat: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 03.01.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Jurcoane Gheorghe  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de fals material în  înscrisuri  oficiale şi  uz  de  fals.

  Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că,  inculpatul, a falsificat prin alterare – anume prin folosirea unei paste care îşi pierdea culoarea prin încălzirea documentului – şi, respectiv prin contrafacere, conţinutul unor rubrici şi menţiuni cuprinse în exemplarul 1 al avizului de însoţire primar nr. 3682688 , emis de către reprezentantul Ocolului Silvic Valea Mureşului RA, la data de 26.10.2013, modificând rubricile „data emiterii” (din data de 26.10.2013 în 30.10.2013), „Qverc” (din cifra 5 în cifra 3), „data şi ora plecării transportului” (din 26.10.2013 în 30.10.2013) şi adăugând elemente noi (Fa şi 2). De asemenea, s-a mai stabilit că, ulterior,  cu ocazia unui control în trafic, la data de 30.10.2013, a prezentat organelor de poliţie exemplarul 1 al avizului de însoţire primar nr. 3682688/26.10.2013, falsificat prin alterare şi, respectiv prin contrafacere, pentru a justifica deţinerea şi transportul unei cantităţi de masă lemnoasă pentru care nu deţinea documente legale însoţitoare.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei  Lipova.

  Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

  Nota redacției: Cu un „ghiocel” nu se face primăvară. Așteptăm și alții, chiar mai bine dezvoltați

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad