sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Orez în stil indian cu pui și caju

    de Special Arad | 23 iunie 2014, 10:52 AM | Gurmand

    0

    Condimenteaza-ti cina cu o reteta delicioasa din bucataria indiana. 

    Ingrediente

    60g stafide aurii230g rosii decojite si tocate1 bat scortisoara 2 lingurite garam masala4 linguri menta proaspata, tocata 6 pastai de cardamom batucite250ml apa fiartacateva fire de sofran750g pui dezosat, cubulete2 lingurite chimion2.5 cm radacina de ghimbir tocata fin4 catei de usturoi zdrobiticepe tocate2 linguri ulei500g orez basmati 2 linguri de migdale albite, prajite1 lingura de caju prajitesare dupa gustpiper dupa gust

    Metoda de preparare

    1. Orezul basmati se spala de mai multe ori in apa rece, se scurge intr-o strecuratoare si se lasa sa se usuce;

    2. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si se adauga jumatate din ceapa, usturoiul, ghimbirul si semintele de chimion. Se prajesc la temperature medie pentru aproximativ 5 minute;

    3. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc – intorcandu-le regulat pentru a obtine o culoare buna peste tot;

    4. Se adauga sofranul, apa fiarta, pastaile de cardamom, menta, garam masala si batul de scortisoara. Se aduc toate la fierbere dupa care se acopera, se reduce focul si se fierbe inabusit pentru 25 – 30 de minute, pana puiul este moale ;

    5. Se transfera tot continutul intr-un castron si se clateste tigaia;

    6. Se adauga in tigaie uleiul si ceapa ramasa prajindu-se pana cand ceapa prinde usor culoare. Se adauga orezul si se amesteca bine, se prajeste aproximativ 2 – 3 minute pana cand orezul este opac;

    7. Se adauga mixul de pui, rosiile, stafidele dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca usor, dupa care se agita tigaia pentru a nivela ingredientele;

    8. Se adauga suficienta apa fiarta pentru a ajunge aproximativ ¾ ” peste amestecul de orez. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pentru 20 – 25 de minute, pana cand orezul este moale (fiert) si tot lichidul este absorbit;

    9. Se scoate batul de scortisoara si se transfera intr-un vas cald se servire, se presara migdale prajite, caju prajite si se serveste imediat;

    O reteta trimisa pentru Food Story de Cristina Bucur

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.