vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Omul care a reinventat timpul

    de Special Arad | 21 noiembrie 2014, 3:10 PM | Business

    0

    De cele mai multe ori, succesul depinde de o serie de circumstanţe favorabile. Relansarea manufacturii elveţiene Ulysse Nardin, în 1983, are accente providenţiale şi doi actori principali. Unul dintre ei este Ludwig Oechslin, omul care timp de patru ani a muncit pentru a recondiţiona ceasul Farnese din Vatican, o operă de artă a secolului 18. O minune? Poate doar coincidenţa perfectă.

    „Nu aş face nimic altceva dacă aş putea“, răspunde simplu Ludwig Oechslin întrebat fiind de După Afaceri Premium în ce ar prefera să se implice dacă ar avea orice posibilitate de alegere.

    La fel de simplu şi scurt spune că nu are nicio dorinţă de a trăi într-un alt timp, altul decât cel pe care-l trăieşte acum. De ce ar face altfel? Parcursul lui Oechslin este uimitor. Timp de 20 de ani a creat pentru Ulysse Nardin modele iconice precum Freak, Moonstruck, Trilogy of Time, Perpetual GMT şi Sonata. Din 2001 până la începutul acestui an a fost curator şi manager al celui mai important muzeu dedicat istoriei ceasurilor, Muzeul Internaţional de Orologerie din La Chaux-de-Fonds, Elveţia. Este matematician, astronom, arheolog, studiile sale fiind de altfel surse de inspiraţie pentru munca, sau mai bine spus pasiunea care-l defineşte: orologeria.

    Care a fost însă unul dintre momentele definitorii ale carierei sale?

    În 1982, la aproape 30 de ani, Ludwig Oechslin, originar din Lucerna, Elveţia, se întorcea acasă după ce petrecuse patru ani în Roma, acolo unde finalizase restaurarea ceasului Farnese din Vatican, o bijuterie de peste 250 de ani.

    Ceasul a fost creat în 1725 pentru Dorothea Farnese von Pfalz-Neuburg, Ducesa de Parma şi Piacenza, pentru ca apoi să fie dăruit Papei Leo al 13-lea în 1903.

    Comoara era însă mult mai mult decât un simplu ceas, după cum scrie New York Times, având abilitatea de a arăta poziţia Soarelui şi a Pământului, dar şi fazele Lunii. Ceasul avea nevoie de îngrijiri.

    Citește continuarea pe Ziarul Financiar – După Afaceri

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.