Tot mai mulți arădeni migrează profesional spre orașul mai mare aflat la sud, Timișoara. Locurile de muncă mai bune și mai bine plătite îi fac pe mulți arădeni să aleagă fie să se mute cu totul în Timișoara, fie chiar să facă naveta.

Arădeanul specializat în cercetare sau software are șanse mici să își găsească un loc de muncă în orașul său natal. De acum va avea posibilitatea să lucreze la Timișoara, acolo unde o mare companie își va deschide porțile în luna decembrie.

Clădirea de birouri clasa A United Business Center 1 (UBC 1), din ansamblul care se construiește lângă Iulius Mall, va găzdui, din decembrie, centrul de cercetare și dezvoltare software din Timişoara al companiei Intel, unul dintre cei mai mari producători mondiali în domeniul tehnologiei.

Compania americană a închiriat 2.400 mp în cel de-al doilea imobil office pe care compania Iulius l-a realizat în cadrul ansamblului Openville Timişoara, cea mai mare dezvoltare cu destinaţie mixtă din vestul ţării. Clădirea UBC 1 este situată în imediata vecinătate a Iulius Mall Timişoara, are 12 niveluri, o suprafaţă de 13.000 mp închiriabili și va fi inaugurată în decembrie. Demisolul este destinat spaţiilor de retail și serviciilor. Aici vor funcţiona cafenele şi magazine.

Intel activează în Timişoara din 2016, odată cu achiziţionarea companiei Movidius, care avea un sediu şi în oraşul de pe Bega. Centrul Intel din Timişoara este specializat în software pentru aplicaţii de computer vision şi inteligenţă artificială. În noul spaţiu de birouri vor lucra circa 130 de angajaţi, dar numărul lor va crește până la 200, în următorii trei ani.

SURSA: angajatorulmeu.ro

Office-Openville-UBC1

Special Arad, 27 noiembrie 2017, 11:25 AM