joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    O mai mare șansă de angajare pentru elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, începând cu anul viitor

    de Raluca Medeleanu | 29 iunie 2015, 11:57 AM | Educaţie | Știri Arad

    1

    Știri Arad: Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din municipiu vor fi, începând cu noul an școlar, beneficiarii unui proiect de susținere a școlii profesionale. Astăzi ei au adus, rând pe rând, noul mobilier sosit din Germania pentru viitoarele săli de clasă.

    Asociația Economică Germano-Română (D.R.W. Arad) a înființat două clase profesionale: una de sudori și una de operatori CNC (ambele de câte 28 locuri), pentru a le oferi elevilor posibilitatea de calificare în câmpul muncii. Aceste clase s-au înființat la cererea agenților economici, iar proiectul a fost susținut printr-o campanie de publicitate, în tot orașul, prin care elevilor le-a fost prezentată această oportunitate în mod detaliat.

    „Am înțeles de la doamna directoare că s-au ocupat toate locurile, ba chiar sunt prea mulți și trebuie să dea examen pentru a putea rămâne doar 28”, a spus Lolita Mallinger, trezorierul D.R.W. Arad.

    Pentru înființarea acestor două profiluri, a fost necesară și amenajarea a două săli de clasă din Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu.

    „Mobila am găsit-o prin intermediul Consulatului german din Timișoara, care a primit informații despre două școli din München, care au donat obiectele de mobilier, după care a trebuit să îl aducem din Germania. Compania Astra Rail Industries, care este membră a acestui proiect, s-a oferit să sponsorizeze transportarea mobilei de la München, la Arad”, a adăugat Lolita Mallinger.

    Pe lângă beneficiul înființării a două clase ce vor oferi, după absolvire, calificări în domeniu, cei de la Astra Rail Industries vor oferi și locuri de muncă absolvenților, în cadrul companiei lor, exact pe posturile pentru care aceștia se vor califica. Așadar, o adevărată șansă la siguranța ocupării unui loc de muncă pentru tineri.

    Asociația este înființată din 2001, dar acțiuni de acest fel nu au mai fost organizate până acum, legislația în favoarea intervenirii în școlile profesionale apărând abia în 2012.  Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu este școala care beneficiază de o asemenea susținere, în premieră, pentru că celelalte calificări care le-ar fi dorit agenții economici nu există în momentul de față în România.

    În ceea ce privește planurile de viitor ale Asociației, Lolita Mallinger a spus că „Pentru anul viitor dorim, împreună cu agenții economici care au intrat în proiect, să ne adunăm în august și să facem o listă cu ce calificări ar mai fi solicitate, din nomenclatorul existent, iar apoi să vedem ce se potrivește cerințelor agenților, pentru a putea face de la anul și alte clase cu alte specializări”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Din pacate , elevii ies slab pregatiti ! Intrebatii elevii care au terminat , ce practica au facut? Amagiri cu ateliere pompoase, cu permise auto cu posibilitati de angajare ! Au iesit pe banda rulanta dar fara a sti gram de meserie !
      Jenant ! Ar trebui directoarea si maistrii sa le plateasca elevilor cel putin un an, sau sa ii ajute la angajare ! Datorita lor acesti copii stiu : „NIMIC” !

      +3 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.