O investigaţie RISE Project de excepție privind „decapitarea” pădurilor din România (VIDEO)

  de Special Arad | 19 septembrie 2016, 6:17 PM | Investigaţii | Video

  0

  Ce-a fost odată pădure pare acum un cimitir de soldaţi necunoscuţi care înghite treptat nordul României şi vestul Ucrainei, adică zona cu cea mai mare pădure virgină din Europa, se arată într-o investigaţie a RISE Project.

  RISE Project a realizat o investigaţie care urmăreşte banii, trece prin toate etapele tranzacţiilor financiare cu păduri seculare, studiază anatomia acestor afaceri de sute de milioane de euro şi localizează corupţia sistemică care anunţă dezastrul. Investigaţia este prezentată într-un material video intitular „Clear Cut Crimes“, care a fost filmat timp de un an în Munţii Carpaţi. Banii se mişcă în logică de cartel, iar acesta e format din oameni şi corporaţii. Principalul beneficiar este grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, notează RISE Project. Folosesc oamenii săraci drept paravan şi trec la propriu cu buldozerul peste orice şi oricine le stă în cale, în timp ce poliţia asistă liniştită la spectacol, relatează RISE Project.

  Are două niveluri: gulere albe şi interlopi violenţi. Primii sunt politicieni influenţi, ceilalţi – „echipa de intervenţie“. Reţeaua Schweighofer se întinde şi în Ucraina, de unde lemnul ajunge la fabricile din România ale companiei. Aici, în ţara vecină, o mână de combatanţi din conflictul cu Rusia încearcă să i se opună cu forţa. Se numesc „Batalionul Cazacilor“, blochează în drum camioane, opresc trenuri care transportă copacii tăiaţi ilegal peste graniţă şi organizează ambuscade în pădure. Nu-i suficient însă: cartelul e puternic, a corupt şi funcţionari din Kiev.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad