O femeie din Maroc a intrat legal în România, dar a vrut să iasă ilegal

  de Special Arad | 21 martie 2016, 2:38 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din Maroc, intrată legal în România, dar care încerca să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate bulgarească falsă.

  În data de 19.03.2016, ora 20.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autocar care circula pe relația București – Amsterdam, o persoană de sex feminin, care la control de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

  Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este Hajar O., în vârstă de 24 de ani, din Maroc, care intrase legal în România. Aceasta a declarat că a obţinut documentul fals contra sumei de 200 de euro, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, pentru a ajunge în vestul Europei la muncă.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.