joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    O dată pe lună, Aradul are un veritabil club de lectură… și e beton!

    de Raluca Medeleanu | 27 aprilie 2017, 12:46 PM | Cultură

    0

    „Iubești cititul, adori cărțile? Ieși din fotoliul super confortabil și vino la noul tău club arădean de lectură să discutăm despre cele răsfoite și iubite!”.  „O carte pe lună” este ceea ce ne propune blogger-ul arădean Norbert Szücs, invitându-ne la o întâlnire între prieteni bibliofili, la un ceai, să discutăm fiecare despre cea mai nouă carte citită, pe o temă prestabilită.

    Ajunsă la „episodul 3”, întâlnirea de ieri seară din librăria Cărturești a avut ca temă „literatura americană”, participanții aducând cu ei cărți beletristice semnate de autori precum Joe Haldeman, Frank Herbert, Philip K. Dick, F. Scott Fitzgerald sau Elisabeth Gilbert. Dar atunci când te gândești la literatura americană, automat te gândești la un lucru pe care toate cărțile le au în comun: un limbaj aparte, un mod distinctiv de a povesti, de a se juca cu cuvintele. Nu e de mirare astfel că cititorii arădeni au simțit nevoia să aducă în discuție chiar și cărți de dezvoltare personală precum cele semnate de John C. Maxwell sau Carmine Gallo. Căci acesta poate e cel mai clar aspect când vine vorba de americani: au un dar oratoric indubitabil.

    Întâlnirea din Cărturești a fost exact ceea ce ar trebui să însemne un club de lectură. O întâlnire deschisă, prietenoasă, fără nicio urmă de elitism, unde fiecare își poate împărtăși cu ceilalți părerile sincere despre o carte. Norbert ne-a mărturisit că ideea nu îi aparține, ci a preluat-o împreună cu Alice-Catrinel Pușcașu de la vecinii timișoreni, unde Giorgia Harasim organizează astfel de întâlniri deja de mult timp (peste 40 de ediții). Văzând succesul evenimentelor de acolo, Norbert și Alice și-au dorit să angreneze și orașul nostru, iar rezultatul, după cum am descoperit și noi aseară, a fost mai mult decât satisfăcător.

    În edițiile de până acum s-au ales subiectele „cartea preferată”, „autobiografii/biografii” și „literatura americană”, iar următoarea ediție va fi dedicată „literaturii femeilor puternice”. Așa că luați-vă de pe raftul personal sau de la bibliotecă o carte pe acest subiect și ne întâlnim peste o lună!

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.