Nunta de platină a reginei Elisabeta a II-a, marcată prin timbre, felicitări oficiale și sunetele clopotelor de la Westminster

  de Special Arad | 21 noiembrie 2017, 8:48 AM | Internaţional

  0

  Clopotele catedralei Westminster au bătut timp de peste trei ore luni pentru a sărbători împlinirea a 70 de ani de la căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip, primul cuplu din istoria monarhiei din Marea Britanie care își celebrează nunta de platină.

  Evenimentul a fost marcat și prin numeroase mesaje de felicitare, inclusiv din partea unor politicieni de rang înalt, dar și prin lansarea de către Poșta britanică, Royal Mail, a unei serii de timbre speciale, informează Agerpres, citând AFP.

  Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume în exercițiu, a stabilit luni un nou record, devenind primul monarh britanic care a trăit suficient de mult pentru a-și sărbători nunta de platină. După ce a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani, suverana britanică a sărbătorit în acest an și jubileul de safir (65 de ani de domnie). Ducele de Edinburgh deține la rândul lui recordul de longevitate pentru consorții suveranilor din Marea Britanie, ce a aparținut anterior reginei Charlotte, soția lui George al III-lea timp de 57 de ani.

  nunta platina regina 1

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.