Clopotele catedralei Westminster au bătut timp de peste trei ore luni pentru a sărbători împlinirea a 70 de ani de la căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip, primul cuplu din istoria monarhiei din Marea Britanie care își celebrează nunta de platină.

Evenimentul a fost marcat și prin numeroase mesaje de felicitare, inclusiv din partea unor politicieni de rang înalt, dar și prin lansarea de către Poșta britanică, Royal Mail, a unei serii de timbre speciale, informează Agerpres, citând AFP.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume în exercițiu, a stabilit luni un nou record, devenind primul monarh britanic care a trăit suficient de mult pentru a-și sărbători nunta de platină. După ce a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani, suverana britanică a sărbătorit în acest an și jubileul de safir (65 de ani de domnie). Ducele de Edinburgh deține la rândul lui recordul de longevitate pentru consorții suveranilor din Marea Britanie, ce a aparținut anterior reginei Charlotte, soția lui George al III-lea timp de 57 de ani.

nunta platina regina 1

Special Arad, 21 noiembrie 2017, 8:48 AM