Atunci când s-a anunțat finalizarea lucrărilor de pe Bulevardul Vasile Milea, în data de 6 septembrie, am avut pornirea să comentăm că așteptăm să vedem cât timp va trece până ce vreuna dintre companiile care se ocupă cu țevi din Arad va hotărî că a venit timpul să „crape” strada… din nou. Ne-am abținut, totuși, căci n-am dorit să fim cărcotași. Iată însă că, spre disperarea noastră și a tuturor arădenilor, ceea de ce ne-am temut s-a întâmplat, iar asta într-un timp record. Asfaltul cel nou de pe Milea a fost spart, după nici două luni de la turnarea lui.

De câte ori s-a întâmplat acest lucru, în istoria recentă a orașului? De câte ori s-a reparat o stradă, ca mai apoi să se spargă iar și iar și iar?! Pretexte se găsesc mereu. „A apărut ceva imprevizibil”, „Nu avem o comunicare bună între administrația locală și cea a companiilor responsabile” etc. Ajunge cu pretextele! Ne-am săturat! Indiferent ce pretext se oferă drept scuză de această dată, considerăm această atitudine deja nesimțire crasă la adresa arădenilor plătitori de taxe!

Atunci când s-a început reasfaltarea Bulevardului Vasile Milea, se desfășurau deja lucrări de schimbare a țevilor de gaz pe strada perpendiculară, str. Nicolae Grigorescu. Nu ne mai vindeți gogoși! Ați fi putut afla cu ușurință că se intenționează și schimbarea conductelor de gaz de pe Bulevardul Milea. Păi, nu era mai normal să așteptați ca aceste conducte să fie mai întâi schimbate, ca abia după aceea să asfaltați strada? Căci acești bani sunt din bugetul local, adică de la oameni din buzunar… dacă tot îi folosiți, de ce nu îi folosiți cu cap? De ce „a face un lucru bine” a devenit o sintagmă egală cu cuvântul „utopie” în orașul acesta?

Cârpeli peste cârpeli. Lucruri de mântuială, făcute cu rol de „praf în ochi”, ca locuitorii să nu poată comenta că Aradul nu se modernizează. „Cooperativa Munca în Zadar” domnește în orașul ăsta, iar cei care îndrăznesc să arate cu degetul sunt catalogați automat drept cârcotași. Însă dacă începem să numărăm cârcotașii aceștia vom ajunge ușor la concluzia că sunt majoritari. Asta nu spune nimic? Nu e un semnal de alarmă?

Dragi reprezentanți ai municipalității, de ce nu ne oferiți motive să nu mai cârcotim? Până atunci, noi numărăm zilele până când se va hotărî că e nevoie de țevi noi și pe proaspăta inaugurată str. Cloșca…

20161024_171017

Raluca Medeleanu, 25 octombrie 2016, 11:56 AM