UTA a câștigat după o lună și jumătate un meci oficial! Pornită cu prima șansă la promovare, gruparea arădeană nu a mai câștigat niciun joc oficial din data de 19 august, atunci când roș-albii au învins la Clinceni cu 3-0.

Ajunsă pe poziție retrogradabilă în L2 și fără gol marcat de mai bine de o lună, în ultimele patru jocuri disputate, UTA avea mare nevoie de un adversar mai ușor pentru a se debloca mental. Astăzi, la Sebiș, „Bătrâna Doamnă” a învins cu 4-1 gruparea locală Național și a trecut în turul următor al Cupei României.

UTA nu a făcut un joc extraordinar, dar a profitat aproape la maxim de fiecare ocazie pe care a avut-o. Florea, fostul campion cu Astra de anul trecut, s-a aflat la primul său meci ca titular la UTA și a reușit o „dublă” în doar 29 de minute. A marcat în minutul 18 cu un lob de efect, iar în minutul 29 a marcat pentru 2-0 din pasa lui Curtuiuș. A părăsit terenul la pauză în urma unei accidentări la cap.

În partea secundă, Curtuiuș a marcat și el pentru 3-0, iar fostul rapidist Emil Dică a redus din handicap în minutul 75 cu un șut din lovitură liberă de la 25 de metri care s-a dus la vinclul porții lui Barna. Curtuiuș avea să închidă tabela la 4-1 în minutele de prelungiri și UTA așteaptă acum adevăratul meci, cel cu Pandurii de duminică de la Șiria, partidă care va fi transmisă și de Digisport.

Național Sebiș – UTA Arad 1-4 (0-2)

GOLURI: E. Dică (75) / Florea (18, 29), Curtuiuș (65, 90)

Sebiș: Poiană – Poștoarcă (46 Susan), Pintea, Dumitrache, Siminic –  Sz. Veres, Ruță (59 E. Dică) – Săulescu, Petculescu (46 Enciu), Pâslaru – Ionică. Antrenor: Alin Chița.

UTA: Barna – Polgar, Manea, Scutaru (73 Adili), Dinculescu – Stahl (66 Toma), Jorza, Păcurar, Cârstocea – Curtuiuș, Florea (46 Buleică). Antrenor: Cristi Todea.

Cartonașe galbene: Pâslaru 41, Enciu 61 / Stahl 43, Jorza 77

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Daniel Lar, Răzvan Soporan (ambii din Baia Mare). Observatori FRF: Vasile Rad (Arad), Ioan Mureșan (Timișoara).

FOTO: uta-arad.ro

 

Lucian Dănilă, 4 octombrie 2017, 6:18 PM