Nici Aradul n-a uitat: Corupția ucide! Remember #Colectiv

  de Raluca Medeleanu | 30 octombrie 2016, 9:05 PM | Știri Arad

  1

  Duminică seara, arădenii s-a alăturat celorlaltor oameni din țară care au dorit să aprindă o lumânare și să păstreze vie amintirea celor care au pierit în teribilul incendiu din clubul din capitală.

  În urmă cu exact un an, în noaptea rece de octombrie, românii adormiți și obișnuiți cu răul din țară aveau să-și deschidă forțat ochii, intrând în stare de șoc. A fost picătura care a umplut paharul. Sau în cazul tragicului incident de la Colectiv, scânteia.

  Pentru prima dată după atâta timp în care cu toții știam indirect că țara-i sugrumată de corupție, am realizat subit cât de departe s-a ajuns.  Ca să ne deschidem ochii și să punem piciorul în prag au trebuit însă să piară 64 de suflete nevinovate. Mii de oameni au ieșit în stradă în acea perioadă, în toate orașele țării. Oameni șocați, oameni îndurerați, oameni sătui de nedreptate. 64 de suflete au reușit să aducă o nouă „revoluție”, iar lucrurile au început să se miște. Ca urmare a unei crunte nopți, a căzut Guvernul, s-au schimbat legi…

  Dar iată că a trecut un an de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. Supraviețuitorii poartă cu ei pe viață cicatrici atât fizice cât mai ales psihice…  Pentru ei niciodată nu va mai fi la fel. Dar pentru noi? Oare câte lucruri putem spune cu siguranță că s-au schimbat semnificativ? Multe? Puține? În bine? În rău? Răspunsurile le avem fiecare dintre noi, în sufletul și mintea noastră, dacă le căutăm cu atenție.

  Un lucru rămâne cert: tragedia din Colectiv nu trebuie uitată.

  Noi n-am uitat. Nici nu uităm. Corupția ucide!

  14914547_1180425365383801_599360170_n

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad