Moldoveni cu documente de identitate româneşti false, depistaţi de poliţiştii de frontieră

  de Special Arad | 3 decembrie 2015, 3:05 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad au depistat doi cetăţeni din R. Moldova, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind cărţi de identitate româneşti false.

  În data de 02.12.2015, în jurul orei 20.45, în urma unei acţiuni specifice, poliţiştii din cadrul S.T.P.F. Arad au depistat, pe raza localităţii de frontieră Peregul Mic, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, două persoane de sex masculin care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări, ocazie cu care s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni R. Moldova,  solicitanţi de azil în România.

  În bagajele celor doi au fost găsite şi două cărţi de identitate româneşti, false pe care cei doi au declarat că întenţionau să la folosească pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria. Bărbaţii, Grigorii S. si Sergiu J., în vârstă de 42, respectiv 23 ani, au declarat că şi-au procurat documentele false contra sumelor de 200, respectiv 500 de euro pentru a putea ajunge într-o ţară din Spaţiul Schegen

  Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele pentru începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.