Mită uriașă la ANAF! DNA a reținut deja o persoană, dar mai urmează

  de Special Arad | 5 octombrie 2017, 9:24 PM | Naţional

  0

  Ancuţa Anda Macovei, director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică din cadrul ANAF a fost reținută pentru luare de mită.

  Valoarea mitei este de un milion de euro, sumă încasată de Ancuţa Anda Macovei în perioada în care era director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor. Aceasta a fost reținută de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, informează DNA, conform AGERPRES.

  Ce spune comunicatul DNA?

  „În anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, inculpata Macovei Ancuța Anda a pretins, pentru sine și pentru o altă persoană din conducerea instituției, de la reprezentanții a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță pentru aplicațiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorității Naționale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente. Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuța Anda a primit, în perioada 2010 — 2014, pentru sine și pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ 1 milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA și bunuri materiale de valoare,” se spune în comunicatul transmis presei de către DNA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad