Nu pot spune că sunt mirat de amploarea Fenomenului MeToo. Ar fi o minciună sfruntată și acum simt că este „Ora Adevărului”.

Nu vorbesc multe limbi, dar câteva le știu întratât încăt să înțeleg ce citesc. Iar ce înțeleg citind în paginile unor ziare ca La Stampa, Le Monde, Daily Mail, Dagens Nyheter, …ș.a.m.d, este ce bănuiam și sub o formă sau alta o știam din experiență proprie. Ca bărbat am trăit o viață adultă de câțiva zeci de ani și m-am învârtit printre oameni în societăți europene și „culturi diferite”. Diferite?!

În ce constă diferența? Mici detalii și imaginea pe care o percepem din ceea ce vedem.
Dar restul, dincolo de fațade bine întreținute și culorile vesele, ceea ce de fapt contează?
Nu există prea mari diferențe.

Fenomenul MeToo a sfărâmat lacătele tăcerii, ca povestirile femeilor să iasă în lumina reflectoarelor publice. Mii de mărturii despre comportamentul grobian/neandertalian al bărbaților. Mii de ani de evoluție nu au reușit să modifice felul în care mulți bărbați gândesc și se comportă față de sexul opus, femeile din jurul nostru. Că femeile au tăcut până acum, nici asta nu mă miră. Fiindcă știu exact ce se întâmplă atunci când ești un whistleblower. Violatorii de tot felul, se unesc și te atacă ca o haită de lupi turbați. Și indiferent de locație, limba vorbită, sau alte împrejurări pe care le numim „diferențe” de cultură, comportamentul violator al omului, este același. Că în marea majoritate a cazurilor este bărbat, se datorează patriarhatului ce domină pe mapamond.
Un caz extrem de concludent, ce pare nevinovat la prima vedere, o glumă proastă, sa petercut mai zilele trecute, aici, la noi, în frumoasa „românică”.

Ionuț Popa, managerul echipei ACS Poli Timișoara discutând cu reprezentanți ai presei spune despre o femeie care la făcut pe arbitrul Ovidiu Hațegan „țigan”: – „Du-te, mă, și învață să faci sarmale. Du-te și fă sarmale!” (link aici).

El care se presupune că ar trebui să educe o echipă de bărbați tineri să devină un colectiv care să respecte și să fie respectați în societate? … și nimeni nu-i cere destituirea din funcție. Nu-l dă nimeni în judecată. Avem instituții și oameni sunt plătiți tocmai să vegheze ca asemenea „neam-proști și neciopliți” (o citez pe mama mea) să fie imediat excluși din rândul educatorilor. Ce poate transmite „unul ca ăsta” oamenilor tineri la început de drum în viață? Că femeia ce îndrăznește să spună ce simte spontan (și să fie clar, nu consider că respectiva femei și declarația ei rasistică ar trebui apărate) nu are ce căuta alt-undeva decât la „cratiță”… la făcut sarmale. Și presupun că Ionuț a fost aplaudat de toți cei care gândesc ca el. Și sunt mulți!

„Este un fleac!” mi-a spus o cunoștință. Am rămas stupefiat. Îl credeam altfel. M-am înșelat!

Până când mai acceptăm în societatea românească mentalitatea că femeile sunt inferioare bărbaților? Femeile sunt „fleacuri”? Ele sunt pe lumea asta doar să le satisfacă bărbaților fanteziile sexuale, să facă copii și să-i crească, să facă mâncare, să spele și să calce, să curețe casa de mizerie, să fie mame bune și să fie „curve în pat”. Cu alte cuvinte ele și în 2017 trebuie să-și știe „locul”.
La discreția bărbaților „Puternici”.

Prădătorii sunt peste tot.

Și atunci cum ar putea femeile din Arad să iasă public cu povestirile lor despre violuri și tracaserii sexuale? Nu ies. Tac pe principiul „Oricum nimic nu se va schimba!”. Da! … și eu tind să cred același lucru despre societatea românească. Din păcate nimic nu se va schimba! Violatorii vor fi și în continuare „băieți buni și de treabă” iar femeile violate „ au cerut-o și ele, că așa de geaba nu s-au luat băieții de ele”.
„Nu! Nu vreau!” nu este suficient … este doar „Așa de ochii lumii.”

2017-11-19_1415

Natassia Malthe despre Harvey Weinstein, conferință de presă preluată de publicația Daily Mail:

„ ‘It was not consensual. He did not use a condom. However, he did not ejaculate inside of me,’ said Malthe. ‘After having sexual intercourse he masturbated and ejaculated. I was completely grossed out. I believe that I disassociated during the time that he was having sex with me.’
Malthe added: ‘I laid still and closed my eyes and just wanted it to end. I was like a dead person. Afterwards I lay there in complete disgust.’ (link aici)

Într-o societate în care femeile pot fi cumpărate pe post de „bude sexuale”, în care bărbații „puternici” pot ejacula, nu poate fi altfel. Femeia nu este o ființă, un om, ci este un obiect spre plăcerea perversă a Prădătorului.
Dar vă întreb pe voi Prădătorilor ce apărați „cea mai veche meserie din lume”:
– Și dacă „Buda” ar fi fata, mama sau sora voastră?

Prădătorii sunt peste tot.

La locurile de muncă ei sunt cei ce de obicei sunt avansați în posturi de șefi.
Magnus Lindén, cercetător la Universitatea din Lund, Suedia, spune:

„ Persoanele cu trăsături narcisiste, psihopați și machiavelicii, sunt cei ce crează probleme la locurile de muncă. Aceștia, cu aceste trăsături de caracter, crează conflicte. …
El a ajuns la concluzia că tot printre aceștia sunt cei ce sunt promovați în funcții de șef și abuzează de funcție, criticând colegii până când aceștia ajung să se simtă minimalizați, insuficienți, niște ratați.
– Sunt neânfricați, vizionari, carismatici și au curajul să riște în procesul decizional, dar singurul lucru care îi determină să fie așa este doar interesul personal, nu al societății pentru care lucrează. A mai spus Magnus Lindén.”

Tot din Suedia povestea unei femei, azi, dar la ora violului o tânără minoră de 17 ani, activistă în organizația de tineret: „La cheful de după o conferință națională a partidului, am fost încurajată să beau alcool și bine înțeles că m-am îmbătat, nefiind obișnuită. El mi-a oferit un pat în camera lui de hotel, să nu mai fac kilometrii pe jos până la prietena la care stăteam. Mai târziu în acea noapte am fost violată. A doua zi ma sunat și și-a cerut scuze. I-am spus că ceea ce a făcut este ilegal. Imediat sa dus la conducerea partidului și sa spovedit. Am fost sunată de un membru în organizația națională a partidului și mi sa spus să nu fac caz de ceea ce sa întâmplat fiindcă și așa eu sunt una din cele care se culcă cu toți, iar el este un om de viitor în partid. Am tăcut. Mi-a fost frică de urmările unui denunț.”

Prădătorii sunt printre noi! Sunt soți, tați de fete, bunici, frați sau mentori. Pot fi profesori, ingineri, actori, muzicieni, doctori, … politicieni mai vechi sau mai noi, dar toți au o trăsătură de caracter comună „Avizi de Putere!”.

Tăcem și pe mai departe? Îi încurajăm să continue.

De fapt nu este o discuție despre violență și viol, este o chestiune despre drepturile omului.
Legea Fundamentală a Drepturilor Omului este necunoscută de marea majoritate a oamenilor și mai ales a românilor. Vorbim de ea, o clamăm doar când ne convine și mai ales cerem comunității internaționale să o respecte. Dar în România nu ține cont de ea nici o putere a Statului … „ No și ce dacă! Mă lași …etc”. Constituția României are ca parte integrantă, stipulări ce prevăd respectarea Drepturilor Omului. Nerespectarea Drepturilor Omului atrage după sine și nerespectarea Constituției României. O Constituție ce mereu trebuie reviziuită și „doamne ferește”, FAMILIA TRADIȚIONALĂ trebuie ocrotită, că ea este sub amenințare.
O găselniță, pun pariu, scornită tot de niște Prădători.

Dar în mentalitatea generală termenul de Femeie este altceva decât acel Om la care se referă atât Constituția cât și Carta Drepturilor Omului. Femeia este o „bitch” și „a pussy”, ce o cere să fie violată.

Corpul femeii pare să nu-i aparțină. Sânii trebuie apucați, curul pișcat … „Grab’em by the pussy. You can do anything.” este îndemnul primului om al Statelor Unite, The President, Donald „the twitting duck” Trump. Și toți Prădătorii, la fel ca el, sar peste tot, pe medii de socializare, prin ziare extremiste, televiziuni (FoxNews, A3) … să-l apere. Auzi cică „locker room talks!”. De parcă așa poate fi scuzat? Ce importanță are că a fost o discuție privată? Dar în primul rând cum poți apăra o asemenea exprimare, ce fără discuție dacă nu este condamnabilă ca atare, dar măcar atrage atenția asupra mentalității celui care dorea la momentul respectiv să devină următorul Președinte al SUA.
Și a devenit! Vă dați seama câți Prădători l-au votat?

Ne prefacem că respectăm! Acceptăm violul și găsim scuze. Prădătorii trebuie iertați, că deh, sunt oameni/bărbați și în consecință, sunt supuși greșeli. „Săracul”, ar fi păcat de el să-i distrugem cariera, doar pentru că o „bitch” a spus „Nu! Nu vreau!”. „Ei na! Și ce i-a făcut? Doar nu a fost primul?!”
Mă cuprinde un sentiment de scârbă și acesta, treptat, se transformă în unul de revoltă, ce mă îndeamnă la violență. Ași vrea să le tai penisul acestor Prădători. Însă imediat mă rușinez de propriul gând.

Ne prefacem că respectăm femeia. Apărăm Prăduitorii! Tăcem!
Nu discutăm despre problemă? Ea nu există.

Fetițele, fetele și femeile adulte, toate sunt în continuare în pericol să devină „Budele sexuale” ale Prădătorilor. Obiecte ce pot fi cumpărate, manipulate, abuzate, dominate și transformate în scalvele bărbatului „puternic”. Proprietatea bărbatului „puternic”, „capul familiei tradiționale”.
Le condamnăm, prin comportamentul laș, la toate tipurile de viol și tracaserii sexuale.

Tăceți în continuare și nimic nu se va schimba!

Peterpan

-, 20 noiembrie 2017, 12:34 PM