Mercedes ar putea deschide o a doua fabrică în România

  de - | 2 martie 2016, 5:40 PM | Auto

  0

  După succesul primei fabrici Mercedes din România, la Sebeș, județul Alba, gigantul german ia în considerare deschiderea unei a doua uzine, scrie playtech.ro.

  Grupul Daimler este unul dintre cele mai de succes concerne auto din lume. După ce a reușit să se țină departe de întreg scandalul care a învăluit Volkswagen, șefii Daimler au decis să facă pași rapizi în direcția dezvoltării de mașini electrice de lux, pregătind chiar o posibilă colaborare cu Google în perspectiva unui viitor model de autoturism autonom.

  Cum gigantul german face afaceri anuale de 130 de miliarde de euro, grupul Daimler intenționează să facă din Mercedes-Benz marca numărul unu în segmentul premium și să detroneze succesul competitorilor de la BMW.

  În acest sens, este clar că Daimler vizează deschiderea de facilități de producție în țări unde forța de muncă este ieftină iar infrastructura este într-o oarecare măsură solidă. Surprinzător, printre țările luate în considerare de germani este și România, tocmai datorită succesului pe care l-a avut fabrica din Sebeș în producția de cutii de viteze.

  Conform Ziarul Financiar, Dieter Zetsche, preşedintele CA al Daimler AG a spus că: „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi. Ro­mâ­nia poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Şi reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia  faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze“

  În 2013, grupul Daimler a investit în fabrica de la Sebeș 300 de milioande de euro în vederea producției de cutii automate de viteze 9G Tronic, piese care au o cerere considerabilă în interiorul firmei, fiind prezente pe mai toate modelele Mercedes.

  De asemenea, Mercedes vizează și alte țări care să intre în planul său de extindere la nivel global.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad