vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Membru al „Academiei Infractorilor Români”, prins şi arestat preventiv (Video)

    de Special Arad | 23 ianuarie 2016, 1:38 PM | Internaţional

    0

    Un tânăr în vârstă de 20 de ani, suspectat că făcea parte din gruparea „Academia Infractorilor Români” care fura bijuterii şi ceasuri de lux din magazine din ţări ale Uniunii Europene, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

    „La data de 20 ianuarie a.c., un bărbat, în vârstă de 20 de ani, membru al unei grupări de crimă organizată, specializată în comiterea de tâlhării la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux din ţări ale Uniunii Europene, a fost depistat pe raza judeţului Bihor”, potrivit unui comunicat emis sâmbătă de Poliţia Română. Tânărul, pe numele său Vasile George Săbiuţă, era căutat de procurorii Direcţiei de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care îl acuză de ,,aderare şi sprijinire a unui grup criminal organizat”. Astfel, acesta a fost prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cererea procurorilor a fost admisă, însă decizia nu este definitivă. Pe 14 ianuarie, poliţiştii au prins un alt membru al grupării, Olivian Mihai Stănică, în judeţul Neamţ. 18 persoane, trimise în judecată În octombrie 2015, 18 membri din reţeaua criminală autointitulată „Academia Infractorilor Români”, specializată în jafuri armate la magazine de lux din Europa, au fost trimişi în judecată de DIICOT. Concret, au fost deferiţi justiţiei pentru constituire, aderare şi sprijinire de grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire următoaree persoane: Adrian Botez (fost Lazăr), Vasilică Popa (fost Purice), Florin Savu, Andreea Niţă, Gabriela Chirilă, Alexandra Gheorghiu, Adolf Gliga, Cosmin Munteanu, Alexandru Pădurean, Constantin Mihai, Daniel Diţă, Bogdan Movilă, Ionuţ Ispas, Andrei Rusu, Constantin Bostan, Alexandru Martiniuc, Adrian Chindea, Laurenţiu Ursu. Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea criminală avea următorul modus operandi: într-o primă fază, membrii din eşaloanele superioare punctau potenţiali membrii executanţi, tineri, cu sau fără antecedente penale, din mediul urban ori rural al întregului judeţ Neamţ, pe care sub imperiul notorietăţii obţinute de liderul Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă” în zonă, dar şi inoculând ideea unui câştig material substanţial, îi convingeau să se alăture acestei grupări, dându-le ulterior chiar posibilitatea de a alege să rămână în cadrul grupării după o perioadă de probă.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.