Mașina concurentă pentru Dacia Duster va fi construită tot în România

  de - | 23 martie 2016, 8:02 PM | Auto

  0

  Ford va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova incepand din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pietele europene ale Ford, mai putin in Rusia, si pentru care va investi la Craiova 200 milioane de euro.

  Anuntul a fost facut marti, la fabrica din Craiova, de catre seful Ford pentru Europa, Jim Farley, care a precizat ca, de la acea data, fabrica Ford din Craiova va deveni singura sursa de productie pentru modelul EcoSport ce se va vinde in Europa.

  „Este un pas foarte important pentru Craiova, cu atat mai mult cu cat Ford prevede ca segmentul SUV va oferi oportunitati majore in urmatorii ani. De fapt, ne asteptam ca vanzarile Ford sa depaseasca pragul de 200.000 de SUV-uri in Europa pentru prima data in 2016. Aceasta este o crestere cu mai mult de 30% comparativ cu 2015 si cea mai rapida crestere in segmentul SUV-urilor o au cele de mici dimensiuni, acolo unde se incadreaza si EcoSport”, a spus presedintele Ford Europa, citat de Incont.stirileprotv.ro.

  ford-va-construi-in-romania-un-suv-de-mici-dimensiuni-destinat-pietei-europene-americanii-investesc-200_1

  Potrivit lui Farley, modelul EcoSport pe care Ford il comercializeaza in prezent in Europa, cu exceptia Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India, fabrica ce va continua sa construiasca modelul Ecosport pentru piata locala indiana, dar si pentru alte piete la nivel global.

  Jim Farley a mai afirmat ca Ford Romania a agreat cu Guvernul Romaniei ca vor fi necesare imbunatatiri ale sistemului feroviar si rutier pentru a sprijini cresterea anticipata a volumului de componente si vehicule produse ce vor intra si iesi de pe poarta fabricii.

  „Salutam includerea in planurile Guvernului a proiectelor cheie cu privire la sistemul feroviar si rutier si vom lucra in continuare cu autoritatile centrale si locale pentru a ne asigura de implementarea in timp a acestora”, a mai afirmat presedintele Ford Europa.

  ford-va-construi-in-romania-un-suv-de-mici-dimensiuni-destinat-pietei-europene-americanii-investesc-200_3

  Potrivit unui comunicat al Ford Romania, vanzarile de masini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la intreaga industrie, care a crescut cu 10%, iar segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, din care face parte si modelul EcoSport, a crescut cu 44% in 2015. Producatorul auto se asteapta ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni sa ajunga la aproape 1,5 milioane de vehicule pe an pana in 2017, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de 2015.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad