Luna noiembrie se încheie la Cinema Arta cu un alt film românesc de debut. „Marița” este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existenţa unui tânăr – acela al desprinderii de tată. Filmul a câştigat premiul juriului FEDEORA în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Pelicula a fost selecţionată în cadrul secţiunii „East of West“ a festivalului.

Biletele pot fi achiziționate în avans de la Cafeneaua Literara Joy’s (de luni până vineri, între orele 10:00 – 00:00 sau sâmbătă și duminică între orele 17:00 – 00:00), precum şi înainte de începerea filmului.

Preţ bilete:
– 10 lei întreg
– 7 lei redus (pentru elevi, studenți şi pensionari)

MARIŢA (2017)

Sătul de propriile probleme de cuplu, lui Costi i se face brusc dor de poveștile tatălui său, așa că se hotărăște să treacă pe la el și să le facă un cadou mamei și fraților lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și doriseră asta.

Miza filmului este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară chiar şi lor greu să se despartă de el.

Regia: Cristi Iftime
Cu: Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Bogdan Dumitru
Durata: 100 minute
Rating: AG – audienţă generală

——
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Special Arad, 27 noiembrie 2017, 12:23 PM