miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Manualul gentlemanului contemporan by El Mika. Capitolul I – Prima întâlnire

    de - | 19 iulie 2015, 12:25 PM | Contributors | Recomandările editorilor

    0

    Acest manual se dorește a fi o mică incursiune în ireal. De ce ireal? Pentru că sunt de părere că a fi un gentilom ori s-a pierdut, ori este foarte puțin prezent.

    Aceste mici „linii” trasate sunt pentru a îmbunătăți imaginea propriei persoane în relațiile cu cele de sex opus. Să începem. 

    Atunci când un gentilom intră în lumea întâlnirilor, el trebuie să fie constant și să se ferească de a ajunge la extreme. Dacă scenariul îi permite, pentru prima întâlnire el va face tot posibilul de a stabili o oră și un loc, însă nu-i va cere numărul de telefon. El va lăsa liber discuției hotărârea asupra orei.

    Locul ales trebuie să fie potrivit de scump. Încă o dată, atenție la extreme. La fel, muzica trebuie să fie ambientală, volumul trebuie să fie moderat. Alegerea vestimentației trebuie să fie coordonată după locul de întâlnire ales și ora. E simplu. Nu vei merge pe ștrand la costum și cravată, nu? Iar dacă locul pentru întâlnire propus este ștrandul, oricum ai pierdut multe puncte, asta dacă ea chiar o să accepte prostia asta.

    De ce prețurile sunt importante? Chiar dacă îți permiți sau nu, la prima întâlnire (și nu numai), opulența dă dovadă, în fapt, de lipsă de încredere personală. Nu impresiona cu lucruri, o femeie adevărată, o lady, vrea să îl cunoască pe el, nu ce are. Pe asta trebuie pus accentul.

    De preferat ca la prima întâlnire gentilomul să fie prezent deja la masă cu o floare (asta doar dacă localul este cunoscut de ambii și el nu trebuie să găsească un loc comun, ca mai apoi să o însoțească până la locația prestabilită). Nu buchet! Nu e onomastică, nu e aniversare. Când ea ajunge la masă, el se ridică, salută și, cu floarea în mână, se întinde pentru un sărut pe obraz, ușor, păstrând totuși intimitatea spațiului ei personal, apoi îi întinde floarea, așteaptă ca ea să se așeze, apoi el. De ce un sărut pe obraz? Totuși, aceasta nu e o întâlnire de afaceri. A se menționa că floarea nu este o recompensă pentru sărut, este semn de mulțumire pentru acceptarea invitației.

    Când vine momentul pentru a comanda, gentlemanul nu va spune: „Du-mi, te rog, o bere/whisky și …”, apoi către ea: „Tu ce bei?”.

    El, dacă nu există un meniu deja, va cere unul și va ruga chelnerița să revină în 10 minute. În acest timp, accentul se va pune pe doleanțele ei, iar el va știi de dinainte ce va consuma. În niciun caz nu va recomanda el ce ar putea ea să consume, decât dacă i se va cere acest lucru.

    Când se va întoarce chelnerița, iar consumațiile au fost stabilite, el va comanda pentru amândoi, dar pentru el ultimul. În tot acest timp, nu va rupe contactul vizual cu ospătărița. Dar în niciun caz nu se va uita mai jos de ochii ei!

    Conversațiile trebuie să fie destinse, cu un ușor iz familial. Să se evite discuțiile egocentrice, cele despre locul lui de muncă, problemele personale, dezbateri despre politică, sau alte teme de discuții „bărbătești” (mașini, fotbal sau cuceriri), dar mai ales cele despre religie sau conotații sexuale. El trebuie să încerce cât mai mult să conducă discuția spre interesele ei. Numele fiind știut, nu se vor folosi prescurtări; dacă pe ea o cheamă „Cristina”, așa se va apela, nu „Cris” sau alte diminutive. Dacă el are ochelari de soare, locul lor este pe masă. Telefoanele pe silențios și în buzunar. NU PE MASĂ! Dacă va simți că este apelat, gentilomul va aștepta până va găsi un moment de a se scuza până la toaletă, va verifica dacă e un apel important și va rezolva. Dacă se scuză ea până la toaletă, sunt două situații:

    În caz că localul ales este unul cu pretenții, unde de regulă se servește și mâncare á la carte, în momentul în care se ridică ea, și el se ridică, iar după ce ea a părăsit masa, el se așează înapoi. La fel și atunci când se întoarce ea. În acest timp, el nu își va continua consumația și nici nu își va verifica telefonul.

    Dacă localul ales este unul unde nu se servește mâncare, acest procedeu nu se va face… Dar încă o dată atenție la extreme!

    La finalul serii, nici nu intră în discuție, indiferent cât ar insista ea, gentilomul va plăti întreaga consumație. Pe urmă o va conduce acasă și abia atunci se va pune în vedere faptul că se dorește un număr de contact. Dacă totul decurge bine, această cerere va fi încununată de succes.

    Totuși, aceste „linii” trasate sunt de luat în considerare doar dacă se dorește ca din ele să derive deprinderi, caracteristici, și nu doar trucuri de agățat. Un gentilom este mai presus de asta!

    El Mika

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.