Live performance cu muzica din „Bodrog”, sâmbătă, la Cinema Arta

  de Tomck@t | 22 septembrie 2017, 2:46 PM | Cultură | Music | Video

  0

  Cea de-a patra ediție a Media Art Festival Arad (MAFA) prezintă sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 19, la Cinema Arta, „The Music of Bodrog” — un eveniment-teaser pentru scurtmetrajul experimental numit „Bodrog”, realizat de artistul și regizorul arădean Mimi Sălăjan (Selfmademusic) și a cărui muzică este compusă în mare parte de artiștii timișoreni Felix Petrescu (Waka X) și Valentin Toma (Qewza) AKA Makunouchi Bento.

  „Bodrog este un mocumentar «work in progress» și DIY (do it yourself) aproape horror cu un buget limitat și cu acțiunea în satul sinistru Bodrogu Vechi. Filmul urmărește un grup de artiști expirați care se adună la o întâlnire a artiștilor, numai ca să descopere ceva ascuns în istoria localității. Filmul folosește o formulă non-tradițională de relatare, combinând stilul de filmare de tip documentar cu didascalii obișnuite, subtitrări individuale (care batjocoresc filmul în timp real, similar cu metoda folosită în serialul american cult de comedie „Mystery Science Theatre 3000”) și cu muzica experimentală compusă de Makunouchi Bento”, spun producătorii.

  Evenimentul „Live Performance” de sâmbătă se bazează pe soundtrack-ul filmului compus de duo-ul timișorean Makunouchi Bento, precum și câteva piese originale, deocamdată nelansate, realizate de regizorul Mimi Sălăjan AKA Selfmademusic. Va fi o mixtură între soundtrack-ul original, muzica inițială din perioada pre-producției, dar și improvizații live, cu un ambient experimental.

  Pe lângă muzică, artiștii din spatele producției „Bodrog” vor prezenta la Cinema Arta și câteva scene nelansate din film (filmări care nu au mai fost introduse în varianta finală a mocumentarului).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad