Odată finalizate lucrările la nivelul infrastructurii, Primăria municipiului Arad anunţă că pe bulevardul Decebal vor începe lucrările de amenjare a spaţiului verde. Se numește „o nouă etapă de modernizare” și proiectul de mare anvergură nu se va opri pe această stradă. Primăria precizează că „noile alveole vor fi mai generoase decât cele de până acum”: 150 x 150 cm.

Începând de săptămâna viitoare, va fi demarată operaţiunea de relocare a arborilor care sunt plantaţi acum pe această arteră din municipiu, anunță Primăria într-un comunicat. În total un număr 67 de salcâmi urmează să fie replantaţi pe legătura rutieră Micălaca- Aradul Nou.

Graficul de lucrări „Refacere aliniament Bvd. Decebal” este următorul:

– În perioada 23.10 – 10. 2017 – sunt programate toaletări severe în vederea reducerii arborilor pentru relocare

– Între 30.10 – 31.10 – se vor efectua gropi pentru relocarea arborilor de-a lungul legăturii rutiere Micălaca- Aradul Nou

– În intervalul 1.11 – 3.11. 2017 – se vor reloca arborii de pe Bvd. Decebal şi în paralel se vor planta arborii ornamentali cu flori de talia a II-a, Catalpa Bignonioides. Aceştia prezintă avantajul că sunt uşor de întreţinut şi nu vor constitui la maturitate un pericol în caz de fenomene extreme

– Urmează ca în intervalul 6.11 – 10.11 să fie programate lucrări similare repetitive, având în vedere faptul că se vor reloca numai câte 5 arbori o dată.

„Ţinem să precizăm că suprafaţa de spaţiu verde nu se va diminua. Dimpotrivă, noile alveole vor fi mai generoase decât cele de până acum, mai exact vor avea dimensiuni de 150 cm X 150 cm. În jurul copacilor va fi iarbă”, se arată în comunicat.

Ultima etapă de modernizare a bulevardului Decebal este refacerea  marcajului pentru parcarea paralel cu bordura.

Ultima investiţie care se va face în vederea modernizării bulevardului Decebal este achiziţionarea de grătare ornamentale care vor fi amplasate în jurul copacilor. Investiţia se va realiza din bugetul anului viitor.

Sursa foto: Google Streetview

Special Arad, 21 octombrie 2017, 12:06 PM