„Laternenfest” – Parada lampioanelor la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” | Foto

  de Special Arad | 15 noiembrie 2017, 9:45 AM | Educaţie

  1

  Vineri, 10 noiembrie, străzile cartierului Aurel Vlaicu au strălucit în lumina lampioanelor purtate de către elevii secțiilor germană și maghiară ale Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad. Evenimentul se desfășoară anual la inițiativa Scolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, în parteneriat cu Biserica Catolică Șega și Secția de Poliție 1 Vlaicu, cu ocazia Sfântului Martin de Tours, sărbătoare fixată în calendarul catolic la data de 11 noiembrie.

  Procesiunea cu lampioane aprinse s-a desfășurat pe traseul: Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Arad – stația Fortuna – încheindu-se la Biserica Catolică Șega cu o rugăciune rostită împreună de către toți participanții și cu o agapă constând în ceai cald și prăjituri. Acest obicei datează înca din primele secole creștine, din momentul în care episcopul Martin de Tours s-a remarcat prin fapte de bunătate, generozitate și susținere a celor nevoiași.

  received_741908672672982

  Copiii si toți participanții la procesiune pornesc cu lampioane aprinse în căutarea Sfântului Martin, mai precis în căutarea valorilor pe care acesta le reprezintă: modestie, bunătate, altruism, credință, tărie de caracter.

  Lumina care a însoțit toți participanții, dorim să intre în sufletele tuturor pentru a fi călăuză spre adevăratele valori și trăsături de caracter.

  laternenfest 2 laternenfest 3 received_741907702673079

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad