Lansare de carte „Interior Zero” de Lavinia Braniște, la Joy’s

  de Special Arad | 12 decembrie 2016, 2:21 PM | Cultură

  0

  Cafeneaua Literară Joy’s vă invită vineri, 16 decembrie, ora 18:00, la lansarea arădeană a celui mai recent roman al tinerei prozatoare Lavinia Braniște, „Interior zero”, apărut la editura Polirom. 

  „Ajunsă la cea de-a treia carte de proza, Lavinia Braniște a reușit ceva ce alții nu obțin nici pînă la finalul carierei: să aibă un personaj personal, un tip recognoscibil care navighează dintr-o carte în alta, cam ca Henry Chinaski al lui Bukowski, toutes proportions gardees… Iarăși, Lavinia dă senzația că scrie foarte ușor, că pur și simplu notează ce i s-a întîmplat peste zi, or, asta este proza cea mai «muncită» de fapt. Acest comportamentism lejer, marca Laviniei, ascunde frămîntări, revolte, chiar și o teorie personală a literaturii. Nu știu dacă avem în față un roman sau proză scurtă: aș spune mai curînd că este harta unui teritoriu pe care autoarea îl cartografiază obsesiv și minuțios.” (Bogdan-Alexandru Stănescu).

  Evenimentul este susținut de Librăria Corina.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad