miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Judecătoarea Camelia Bogdan, plângere penală împotriva unor magistraţi pe care-i acuză că tergiversează confiscarea averii lui Dan Voiculescu

    de Special Arad | 4 aprilie 2016, 8:54 PM | Naţional

    1

    Judecătoarea Camelia Bogdan a făcut o plângere la DNA împotriva preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei şi a unor inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare. Magistratul susţine că aceştia ar fi vinovaţi de infracţiunea de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare citate de adevarul.ro.

    Potrivit surselor citate, Camelia Bogdan arată în plângerea penală că totul a început sub forma unor impedimente ce au survenit pe parcursul punerii în executare a  ordinului de indisponibilizare în vederea confiscării sumelor de bani din decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu, privind suma de 60 de milioane de euro. În final, Inspecţia Judiciară a  deschis  trei cercetări disciplinare în doar 10 zile. Intenţia ar fi fost de a  tergiversa confiscarea dispusă în cazul Dan Voiculescu.   Camelia Bogdan arată că pe 4 ianuarie 2016, Inspecţia Judiciară a deschis prima cercetare disciplinară împotriva sa şi a celuilalt membru din complet, Mihai Alexandru Mihalcea, deoarece au solicitat emiterea unor adrese către ANAF – DGITL Sector 1 Bucureşti şi către Tribunalul Bucureşti pentru a se comunica stadiul executării deciziei penale şi comunicarea CNP-ului şefului ANAF pentru a se aprecia asupra unei eventuale aplicări a unei amenzi judiciare faţă de acesta. Completul voia să afle mai multe date privind măsura confiscării tuturor bunurilor mobile şi imobile, precum şi a sumelor din conturi, a activelor şi acţiunilor aparţinând sunor societăţi din Cipru:  Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited şi Romanian-American Development Company LTD şi Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, dispusă prin ordinul de din dosarul ICA. Asta după ce autorităţile cipriote au adus la cunoştinţă Biroului Executări Penale din cadrul Tribunalului Bucureşti faptul că pentru identificarea şi indisponibilizarea conturilor bancare este necesară transmiterea unei comisii rogatorii internaţionale.

    Mai multe AICI!

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Dacă pui degetul mare fața ei în poză, îți vine să juri că este o poză a altcuiva tot la fel de tupeistă. Nuțiiii!
      Cami este un unicat! Este judecătoarea care a reușit să parcurgă un dosar de mii și mii de pagini, în câteva zile.
      În procesul ICA a dat un verdict fără să țină cont de toate dovezile reale de făcătură. A încălcat o serie de proceduri penale și a persiflat apărarea inculpaților.
      Verdictul a fost dat de la Cotroceni și ea s-a complăcut în a fi un executant sarguincios. Ca pe vremea comunistilor.

      Acest verdict ia speriat și pe puținii investitori serioși dornici să deschidă afaceri pe termen lung.

      Dacă oricine și fără dovezi concludente poate fi condamnat, doar că își permite să nu se „îndoaie”, atunci România încă este într-o perioadă istorică pe care majoritatea țărilor din Europa, le-au și uitat așa de vreo 300-400 de ani.
      Perioada Portocalie a României va fi dată că exemplu în cărțile de istorie a generațiilor viitoare ca un exemplu de strategie Mafiotă ” Cum poți fura o țară” la vedere.

      Dacă este tot Cami care va da verdictul și în dosarul Revoluției redeschis zilele trecute, atunci toate javrele securiste ce au CONFISCAT momentul Decembrie 89, vor scăpa de orice expunere publică și condamnările meritate.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.