„Isvor. George Enescu” la Arad. Rapsodii române vs. muzică tradițională și folclor urban

  de Special Arad | 2 noiembrie 2016, 7:58 AM | Cultură | Music

  0

  „Isvor. George Enescu” propune compoziții originale și improvizații inspirate într-o viziune proaspătă, inovatoare, emoționantă.

  Concertul „Isvor. George Enescu” – găzduit de Filarmonica de Stat Arad în Sala Cercului Militar pe 19 noiembrie, ora 19:00 – prezintă un proiect unic în peisajul cultural românesc, pe care cu greu îl poți încadra într-un singur gen: mai mult decât muzică de cameră, tradițională sau contemporană de factură cultă; mai mult decât un concert însoțit de proiecții video; mai mult decât instrumente tradiționale alăturate celor clasice și moderne.

  Inițiativa ansamblului Imago Mundi este deopotrivă curajoasă, cât și unică în peisajul muzical: aceea de a prezenta muzica lui George Enescu în contextul creației tradiționale vechi românești, o întoarcere muzicală în trecut din perspectiva artistului contemporan.

  „Isvor. George Enescu: Rapsodiile Române vs. muzică tradițională și folclor urban” s-a bucurat de o primire entuziastă în concertele susținute în București, Lisabona, Granada, Tunis, Salzburg, New York sau Londra. De curând, programul a fost editat pe CD de Editura Casa Radio și este disponibil în magazinul de la Sala Radio sau în rețelele Cărturești, Humanitas sau Diverta.

  Turneul Naţional „Isvor. George Enescu” este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR , co-finanțat de AFCN.

  Biletele se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii (în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici” după urmăorul program: Luni și marți între orele 09:00 și 13:00; Miercuri între 13:00 și 16:00; Joi 10:00-12:00) și la Cercul Militar (B-dul Decebal nr. 19; Joi: 17:00 – 19:00; Sâmbătă: 17:00 – 19:00)

  Mai multe detalii pe www.turneulnational.isvor.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad