Nimic nou sub soarele înghețat, anul pornește greu dar amenințător.

Directorii de școală care n-au luat sau nu s-au prezentat la examen, pot continua în semestrul care începe chiar astăzi, cei numiți între timp în locul lor vor avea câteva momente de tremurici, thriller în engleză, dar nu-i nimic, cei care nu mai ajung directori pot fi numiți și inspectori, așa cum ne asigură noul ministru al Educației într-o limbă română cam aproximativă dar cu atât mai hotărâtă.

Semne bune anul are, prefecții nu mai sunt funcționari publici, n-au fost niciodată de fapt, ci de partid, noroc cu Domnul Pribac, aici, în Aradul lui Falcă, incolor, inodor, poate deveni pesedist cât ai bate din palme între două discursuri fulminante ale lui Johannis, așa că ne-am liniștit, aici lucrurile se vor lămuri repede.

Chiar dacă va veni cineva din ALDE, se vorbește de Domnul Galiș, nu se va schimba nimic, Prefectura fiind o instituție antică și de demult, ne-având niciun rost în afara ciolanului de partid aruncat celuia care mârâie cel mai tare în colț.

letoltesȘi dacă tot veni vorba, aici la noi problema e cu Domnul Cionca, știut fiind că în Consiliul Județean echilibrul de forțe depinde de cine e la putere în București, nu e ca la municipiul lui Falcă unde nu contează cine a câștigat alegerile, până la legea amnistiei primarul reales face și drege cum îl taie capul.

Și-l taie bine, chiar dacă n-am mai auzit nimic de el de la venirea Moșului cu mustață și zâmbet galeș de tractorist care te îmbie să iei de la el motorină la preț avantajos.

Noi îl vedem încă stăpân pe situație, dar treaba s-ar putea schimba rapid, noile linii de forță în politică, ce se formează tocmai acum, având în rolul titular tot ce se numește și se va numi PSD, obligându-l la o adică să-și regândească viața și țelurile care îl ghidează în această viață.

Iată, nu mai departe, Gianina Pistru s-a dat jos din Range Roverul parcat pe zebra din fața Palatului Administrativ să-l felicite pe noul premier, numit și Grindeanu.

Deocamdată nu pentru că e pesedist, doar pentru că este bănățean, iar, din câte se pare, Doamna Pistru moare după bănățeni, indiferent cum se numesc și din ce partid fac parte.

ngbbs4793f0016b63b

Mai mult, Riviș-Tipei s-a trezit din meditație și, profitând de faptul că din cauza gerului năprasnic, inundațiile de pe Voinicilor chiar dacă se întâmplă se transformă spontan în patinoar, ceea ce e foarte bine, având în vedere că patinoarul-patinoar e cam departe, cu alte cuvinte Domnul Riviș-Tipei ar dori, în această perioadă mai liniștită, să se întâlnească cu noii parlamentari ai Aradului.

Nu cu ai lui, cu Glad Varga sau Domnul Pistru, nu, cu toții fără deosebire de partid.

Să discute ce, ar putea întreba Ghiță Falcă, marcat vizibil de aceasta schimbare bruscă de temperatură politică și de inițiativele cu atât mai neașteptate ale celor care ar trebui să-i pupe mâna la nesfârșit pentru simplul fapt ca i-a scos din anonimatul la care erau condamnați de inexistentele lor talente.

Ioțcu  și Igaș nu mai sunt, Cionca, așa cum vom vedea, se clatină și el precum trestia din Pecica deasupra bălții înghețate, Claudia are treabă cu cultura, Glad e la Bucuresti, cine mai rămâne să-i țină de urât în aceste vremuri neprielnice.

Poate Andrei, dar cu el nu poți fi sigur niciodată, în rest șuieră vântul sălbatic prin penele de parcă ar fi pedele după plecarea lui Băsescu, este evident că trebuie făcut ceva că așa nu mai merge.

1233588465338

Prefectura e ca și pierdută, nu că ar fi mare pierdere, dar totuși, nici Consiliul Județean nu mai are mult, iar dacă Fifor, eliberat acum de grijile guvernării, se hotărește să-și construiască viitorul la Arad, nici Consiliul Municipal nu mai e un loc sigur.

Pe UDMR oricum nu te puteai baza niciodată, ăștia au un simț în plus pentru pradă, se întorc pe loc, cât ai zice Bognár, precum războinicii lor înaintași, spre direcția unde simt miros de sânge.

Dacă ALDE și UDMR votează împreună în Consiliul Județean, majoritatea trece la PSD, iar dacă în CLM, Gianina si Riviș-Tipei se lasă vrăjiți de farmecul noilor aleși, cine mai poate ști ce se va întâmpla și acolo!

Așadar, vremurile sunt grele chiar și fără gerul acesta care ne chinuie de câteva zile, cel mai bine ar fi o excursie undeva în țările calde, se poartă la politicienii în dificultate, uite, de exemplu, Seba Ghiță stă undeva la căldură, bine-mersi, și emite de acolo mesaje care pun țara pe jar, ceea ce nu-i puțin lucru pe frigurile astea.

Ponta se poate duce oricând în Dubai sau Emirate să joace un golf sau să facă scufundări, numai tu, primar de Arad, speranța liberalilor înghețați de votul din Decembrie, când nici nu era atât de frig, să stai pe aici, să ce?

După ce ai fost stăpânul necontestat al unui județ întreg într-o țară unde cine nu e cu tine pleacă din țară sau intră la mititica, e momentul să iei niște hotărâri.

În fond, PNL-ul nici nu este atât de departe de PSD.

PDL-ul lui Băsescu s-a dedublat din PD-ul lui Petrică Roman, care, la rândul său, a  plecat din FSN-ul din care s-a format PSD-ul, cel care, îngrozit de țărăniști, de la început a avut doar ochi galeși pentru liberalii cu care se putea discuta.

Cu alte cuvinte, tu, Ghiță Falcă, prin naștere, ești fructul otrăvit al politicianismului românesc, chiar dacă nu schimbi partidele ca alții, ci partidele se schimbă în jurul tău ca într-un vis cu zâne colorate. N-ar fi mare lucru să te trezești peste noapte cu un alt partid care te înconjoară protector și nădăjduind să-l duci și pe el pe buzele prăpastiei alegerilor dirijate democratic.

Cu alte cuvinte, să așteptăm să treacă urgia, gerul și toate cele ș-apoi mai vedem noi sau cum a spus James Bond din romanul acela al lui Emile Dumas: să nu zici niciodată niciodată!

winter-sapporo-snow-festival

 

P.S. Răspundem aici unui comentator anonim, la fel de bun ca al lor, cel care a ajuns la concluzia că Special Arad, prin analizele publicate, ar fi oficina USR-ului în orașul nostru mult încercat.

Desigur, nu putem răspunde pentru educația în continuă prăbușire din țară, vedeți măsura ministrului, pomenită în introducere, însă ținem să atragem atenția celor interesați că Special Arad s-a înființat înaintea USR-ului, noi fiind convinși că acum două luni comentatorul nostru, dacă dădea de ea pe facebook,  credea că USR este un USB modernizat.

20478

Iar pentru cititorii nostri mai buni ca ai lor, ținem să le reamintim: suntem și vom fi oficina faptelor verificate și a opiniilor libere, așa cum a formulat această atitudine C.P.Scott în 1921: „comment is free, but the facts are sacred”.

A, da, ilustrațiile sunt de sezon…

 

E. Nola, 9 ianuarie 2017, 8:44 AM