Încetinitorul de muzichie: Piesa „Jolene” de Dolly Parton pe 33 RPM e o variantă complet nouă și fermecătoare

  de Special Arad | 5 ianuarie 2017, 11:36 AM | Music | Video

  0

  Nu, nu e vorba aici de o alternativă muzicală la „Încetinitorul de particule”, rubrica de luni a d-lui Notaros, ci o simplă variantă recent descoperită a unui șlagăr din 1973, pusă pe 33 RPM (rotații pe minut), cu alte cuvinte: încetinită. Videoclipul de mai sus e o variantă combinată. Ascultă originala și cea încetinită mai jos.

  Am ascultat probabil cu toții la un moment dat melodii pe viteze greșite (în principal în era casetofoanelor, care dădeau deja ultimul suflu, dar și în cazul unor discuri/CD-uri deteriorate). De cele mai multe ori, rezultatul a fost un sunet distorsionat greu de ascultat, în cel mai bun caz oferind doar o experiență amuzantă, însă în cazul piesei „Jolene” de Dolly Parton, redusă la 33 RPM, avem de-a face cu o variantă lentă, dar impresionantă a piesei originale. Unii ascultători au catalogat rezultatul cu vocea lui Cher sau Tracy Chapman. Alții consideră că vocea jucăușă a lui Dolly s-a transformat astfel într-o voce de bărbat din era blues.

  Piesa originală cântată de Dolly Parton a fost cel de-al doilea single ajuns number 1 în topuri, de pe albumul ei de debut în cariera solo. Este o poveste despre o femeie care o confruntă pe Jolene, o frumusețe covârșitoare, despre care interpreta crede că vrea să-i fure iubitul. Cântăreața Dolly Parton (născută pe 19 ianuarie 1946) susține că „Jolene” este cea mai preluată piesă de către alți artiști din întreaga ei carieră. A fost lansată în 1973, iar revista Rolling Stone a clasat-o pe locul 217 în topul „500 Greatest Songs of All Time”.

  Sursa: Bored Panda

  „Jolene” – varianta originală

  „Jolene” – varianta încetinită la 33 RPM


  „Jolene” – interpretată de alți artiști

   

  The White Stripes:

  Miley Cyrus:

  Ellie Goulding:

  The BossHoss ft. The Common Linnets:

  Alice Kristiansen:

  Strawberry Switchblade:

  Me first and the gimme gimmes:

  Queenadreena:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad