Începutul sfârşitului pentru taximetrişti? Google va lansa un rival pentru Uber cu maşini autonome

  de - | 20 decembrie 2015, 1:50 PM | Auto

  0

  Google va lansa un serviciu de călătorie care va rivaliza cu Uber. Principala noutate este că gigantul IT va folosi doar maşini autonome fără şofer, potrivit AutoMarket.

  Meseria de taximestrist ar putea deveni complet inutilă în viitorul îndepărtat, pe măsură ce marile companii din industria auto şi de tehnologie fac paşi tot mai mari în dezvoltarea maşinilor autonome.

  Ultima noutate în domeniu vine de la Google, care intenţionează să lanseze un serviciu de transport pentru persoane asemănător cu Uber, dar care să folosească doar maşini autonome.

  Pentru realizarea acestui obiectiv, Google este decisă ca în 2016 să mute întreaga divizie de maşini autonome într-o companie separată. Cel mai probabil, serviciul va fi lansat iniţial în Statele Unite ale Americii, în oraşele San Francisco din statul California şi Austin din statul Texas.

  În aceste două oraşe, maşinile autonome Google au parcurs in teste peste 1.5 milioane de kilometri pe drumuri publice.

  Principalul obstacol în calea acestor planuri vine însă din partea autorităţilor americane.Cu numai câteva zile în urmă, autorităţile din California au propus interzicerea maşinilor autonome fără şofer pe drumurile publice, ceea ce ar afecta planurile Google. O astfel de schimbare legislativă ar presupune ca maşinile autonome să poată circula prin California doar dacă vor fi dotate cu volan şi pedale şi vor avea la bord un şofer cu certificare specială pentru conducerea acestora.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad