joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update 2În sfârșit! Președintele Adrian Țolea a inspectat „ghetoul” copiilor din Spitalul Județean Arad. Așteptăm reacția oficială (Foto)

    de Special Arad | 27 octombrie 2015, 12:00 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

    22

    UPDATE: Am ales să publicăm această știre ca update la un articol pe care Special Arad l-a publicat în februarie 2015 (vezi mai jos). Nu ne-am așteptat ca autoritățile, în OPT luni, să ia măsuri urgente pentru a schimba viața copiilor de la secția Pediatrie a Spitalului Județean Arad , așa cum o fac de 25 de ani încoace, însă… nu numai că nu au discutat ce se poate face, ba dimpotrivă. Mai marii județului și-au întors privirile spre cu totul alte subiecte, mult mai importante decât condițiile în care se află niște copilași bolnăviori… Așa încât, nu înainte de a spune că fotografiile de mai jos ne-au fost trimise de un părinte disperat din cauză că băiețelul său  nu dorea să intre la tratament, făcând adevărate crize, ne-am permis să ne imaginăm reacția președintelui Țolea în urma unei vizite la Spitalul Județean Arad…

    Așadar, nu vă e rușine domnilor? În loc să discutați atât despre cum aranjați concursul prin care Teodora Olaru să ajungă din nou manager (auziți?.. manager) al Spitalului Județean Arad, mai bine v-ați urca în limuzinele de serviciu pe care le aveți ca să mergeți să vizitați „Pediatria”. Iar ulterior să ne trimiteți comunicate de presă în care să ne spuneți cât de mult vă pasă de copiii din Arad!…

    (Fotografiile… în galeria de la finalul articolului)

    UPDATE 2:

    Cititorii Special Arad au reacționat pozitiv la această (încă o) încercare a Special Arad de a trimite autoritățile din administrația locală, mai precis reprezentanții Consiliului Județean Arad, la secția Pediatrie a Spitalului Județean, și ne-au trimis și alte fotografii din „ghetoul” copiilor (le puteți vedea în galeria foto, unele dintre ele fiind mai vechi). Această implicare a părinților dovedește cât de mare este dorința acestora, și nu numai!, ca pediatria să fie modernizată. Să devină, de ce nu, să fie cea mai modernă secție de spital din județul Arad.

    În plus, părinții unora dintre copiii internați , ne-au scris și informat că președintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, însoțit de mai mulți funcționari, au vizitat ieri, de urgență, pentru câteva ore, „Pediatria”, identificând aspectele pe care le-am sesizat noi, dar și altele care deocamdată nu ne sunt cunoscute. Concluzia delegației: DEZASTRU! INUMAN!

    Așteptăm poziția oficială, problemele identificate și… hotărârea Consiliului Județean Arad prin care secția „Pediatrie” va fi schimbată din temelii. A…. să nu uităm… Adrian Țolea a întrebat, la fața locului, de ce sunt gratii la ferestre. Nu o să ne chinuim să-i explicăm, dar tragem concluzia că nu a mai fost niciodată la „Pediatrie”. Din fericire… că are și el copii!

     

     


     

    Titlu original (23 februarie 2015): Pediatria Spitalului Județean Arad – un lagăr de concentrare pentru copii și părinți! Micii pacienți sunt tratați în cotețe – administrația se lăfăie în birouri de lux… (I)

    Spitalul Clinic Județean Arad nu stă rău cu banii, cu proiectele și cu personalul – rău cu banii, cu proiectele și cu personalul stau pacienții Spitalului Clinic Județean Arad!
    S-o luăm comparativ – dintr-un cadru circular: sediul administrativ și birourile managerilor din respectivul sediu, nou-nouț, sunt „țiplă”… occident; pereții exteriori arată „cazinou” – schela aia imensă (inutilă și contra naturii) dă un aer aproape opulent… manelistic… majestuoasei clădiri; parcul dintre clădirea principală și birouri, plus heliopista, cu elicopter cu tot – laser, frate. Înăuntru, însă… aproape oriunde înăuntru… e dezastru – de la spațiul de cazare al pacienților la calitatea serviciilor medicale… cu zeci de ani în urma „spoielii”… că spoială în majoritate și nimic altceva sunt investițiile președintelui CJA.

    Pediatrie 1 – Secția clinică de boli infecțioase copii – e un lagăr, nu un spital de secol XXI!

    De la „apă caldă cu porția”… numai seara, la spații infime: boxe în care încape doar pătuțul copilului (sau copiilor, pentru că unii stau doi-trei în pat) și maxim un scaun, pe care mama (de regulă) stă de veghe noaptea… fără să poată măcar să se întindă. „Frigiderul” e pervazul ferestrei… ca la căminele studențești ale anilor 80. O boxă la a cărei renovare s-a procedat, ultima oară, acum 25 de ani, măsoară aproximativ 2, 5 / 1,5 metri, iar imaginea de ansamblu, văzută de pe hol, arată a incubatorul unui lagăr de concentrare nazist unde se cresc humanoizi pentru experimente sadice.
    Vorbim despre copii cu hepatite, scarlatină, meningită, pojar, rujeolă… boli infecțioase virale, foarte ușor transmisibile… pacienți dificili, care trebuiesc izolați, desigur, dar izolarea respectivă nu e vreo pedeapsă urmare a unei fapte penale… un spital de boli infecțioase n-ar trebui să semene cu carantina unei pușcării suprapopulate…
    Apropo: la ora la care discutăm, gradul de ocupare al Secției Pediatrie 1 e de 99% – și crește, pentru că au început să apară bolile virale de sezon.

    Îl știți pe Adrian Wiener? Dacă nu, vi-l descriem noi într-o expresie: „Mulțumesc pentru ignore… adică nimic!”

    Adi Wiener, director medical și purtător de cuvânt la Spitalul Județean Arad, e un șmecheraș de 42 de ani, puțin mai deștept decât ei (a terminat, totușți, UMF la Timișoara), dar mai fraier la bani (din câte l-am citit – pe net și pe surse), bine înfipt în structurile strategice ale Județeanului…
    În plus, ocupă un fotoliu atâta de comod… încât, efectiv, îl doare-n țumburușul băștii lipsă de Pediatrie I sau II, de boli infecțioase, de pacienți, de ziariști, de întrebările lor… de lume și viață, credem, în general.
    Uitați-vă numai ce față are în propria poză de profil de pe facebook – de chiar i-a comentat o prietenă: Ce relaxat sunteti domnule doctor…” Exact cu fața asta ne-a (hmm…) întâmpinat și pe noi, după ce l-am așteptat preț de vreo… două-trei ture de 2048 – un joc pentru spălat neuronii când aștepți funcționari enervanți pe hol (pentru cine nu știe). L-am întrebat verbal și pe înregistratelea, pe „domnu Vineri” (cum îi zic țigăncile alea ce ocupă parcul), care-i faza la Pediatrie?… Pe ce loc sunt pacienții-copii-cu-boli-grave în clasamentul în care domnii-directori-manageri-medicali-de-îngrijiri-etc. sunt pe prima poziție? N-am apucat… că eram într-o pasă zen… să zbierăm în jargoane fraze de genul bă, îmbuibaților!… da nu v-ar fi rușine, că pruncii ăia bolnavi stau în cotețe, ca găinile, și voi vă lăfăiți în birouri de parcă ați lucra la Google!… N-am apucat să-l întrebăm dacă dumnealui își aduce cearșafuri și olițe de acasă, când merge la spital…

    Nu merge cu domnul Wiener cu de-astea… El ne-a zis să îi scriem pe e-mail ce întrebări avem să-i adresăm… așa… oficial… cred că și cu antet voia. Noi i-am zis să ne scrie pe o foaie, dacă n-are o carte de vizită, adresa de e-mail, „că doară-i publică”… iar el ne-a scris-o:
    [email protected]
    – v-o dăm, s-o aveți și dumneavoastră… poate vreți să-i transmiteți ceva.
    Că-i persoană publică – ia și salariu pentru asta. Umpleți-i emailul, să nu mai aibă altceva în cap, decât: „Copiii”.

    Atâta a fost toată „discuția”… Un minut – hai… un minut și șase secunde. După care unul dintre redactori i-a zis „Mulțumesc!” domnului Wiener, celălalt, „Ce mulțumesc, mă?! Mulțumesc pentru ignore?” – descriind, astfel, perfect, scurta noastră vizită în acel birou absolut inutil.

    Până atunci, noi i-am trimis e-mailul următor:

    Domnule director / PR,
    prin prezentul e-mail, redacția Special Arad vă solicită răspunsul la următoarele întrebări cu caracter public:

    1. Care este poziția oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență față de problemele cu care se confruntă Compartimentul Pediatrie 1 – respectiv secția de Boli Infecțioase Copii -, unde, conform declarațiilor mai multor părinți care au avut copii internați acolo, condițiile de cazare, în special, sunt improprii pentru un spital european? Astfel, aparținătorii pacienților-copii se plâng de insuficiența spațiului din saloane / boxe, unde există un singur pat pentru pacient și niciun loc pentru însoțitor; starea grupurilor sanitare este proastă; apa caldă se furnizează în regim restricționat.
    2. În cazul în care Secția respectivă este prinsă într-un proiect de renovare / suplimentare a spațiului, vă rugăm să indicați coordonatele acestuia și detaliile sale importante – financiare, temporale și de structură. De asemenea, vă rugăm să ne indicați o ordine a priorităților privind investițiile la secțiile SCJA și să ne informați pe ce loc este secția care face obiectul acestei documentări în organigrama instituției. 
    Vă mulțumim.
    Bineînțeles că nu ni s-a răspuns –  dar ne credeți că nici nu suntem foarte curioși de răspunsuri?… Am vrut, doar să re-verificăm și să demonstrăm cât de mult îi doare-n cot…

     

    La sfârșitul lui octombrie, 2014, după cum scrie „presa lui Ioțcu”, abia s-au „aprobat primele documentații”!

    «CJA a aprobat primele documentaţii pentru amenajarea imobilului în care îşi vor desfăşura activitatea Secţia Pediatrie 1 şi Compartimentul Neuro Psihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Ca atare, Secţia de Infecţioase Copii va trebui mutată într-o nouă locaţie, iar aceasta este noul imobil pentru patologie infec­ţioasă.
    Demn de menţionat că amenajarea şi dotarea secţiei de Pediatrie a fost evaluată la circa 15 milioane de lei. „Problemele secţiei sunt legate de lipsa de spatiu şi de faptul că respectiva clădire este improprie din punct de vedere funcţional, nerespectând cerin­ţele şi normele medicale actuale. Clădirea Secţiei Pedia­trie I face obiectul unei alte investiţii („amenajare Secţie Pediatrie 1+N.P.I. al  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad”). Astfel se doreşte realizarea unei clădiri noi, care să acomodeze cele două secţii medicale, inclusiv compartimentul HIV şi anti­rabic. Lucrările de execuţie con­stau în principal  în realizarea unei clădirii care va avea un re­gim de înălţime P+2E“, se arată în referatul proiectului de hotărâre.»

    Precizare importantă! Tema articolului și chiar articolul gata redactat a fost subiect de discuție în redacția Special Arad. Toți redactorii publicației și-au manifestat dorința de a și-l asuma – mulți au contribuit la documentarea lui -, așa încât semnatarul tuturor episoadelor investigației de față va fi întreaga redacție. Și promitem, pe această cale, că nu vom renunța la această investigație decât în momentul în care secțiile Pediatrie 1 și 2 vor arăta cel puțin la nivelul birourilor de lux în care își pun semnăturile pe niște acte toți membrii conducerii.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Asteptam un astfel de articol…..e inuman ce se petrece acolo, conditii de jilava in perioada politiei politice, bataie de joc la adresa mamelor, care stau pe scaune pe toata perioada internarii, paturi ruginite, bai insalubre…..MIZERIE si bataie de joc…asta in timp ce animalele din administratia locala fac intersectii sau ….. un gard la spital ….. ar trebui demisii in lant, de la managerul spitalului la seful DSP, toti sa plece pentru nesimtirea cu care ignora situatia de la Pediatrie.

      +23 voturi
      +1
      -1
    2. per ansamblu sistemul sanitar romanesc lasa de doirt. fie ca vorbim de copii sau de noi ca si posibili pacienti conditiile sunt dezastru. si tu om in oata firea dc ai probleme de sanatate te duci de acasa cu cearceaf, perna, mancare, medicamente…etc… dc vrei un tratament omenesc…trebuie sa cotizezi…si atunci pt ce sa mai contribuim???? anticipat pt un serviciu de care NU beneficiem…dc te simti rau si te duci TU la urgenta stai de lesini…si mori cu zile asteptand…in schimb dc esti destept si chemi ambulanta ai prioritate…colac peste pupaza dupa vreo 10 ore de investigatii te mai poti trezi si cu un raspuns la intrebarea de ce suferi? credem ca sunteti suspect…adika nu e sigur…..principalul este sa contribuim anticipat pt un daca…..de parca si noi am primi salariul anticipat….

      +11 voturi
      +1
      -1
    3. Copilul meu fost internat acum 8 ani la Pediatrie I si am avut exact aceeasi impresie. Nici azi nimic nu e schimbat. Au mai existat campanii in presa pentru reabilitarea celor doua sectii de pediatrie, dar fara succes, dearece nu numai conditiile sunt de lagar, ci si mentalitatea. Nu se poate schimba nimic daca oamenii care au in grija aceste sectii nu isi schimba mentalitatea. Au existat mai multi manageri, dar dar totul a ramas neschimbat. Pur si simplu nu exista interes. Nici macar un dram. Si nici un dram de omenie sau de compasiune.Acum 8 ani mamicile dormeau pe ciment, fiindca nu ai unde sa dormi langa copil, era o singura toaleta pe tot etajul. Era o mizerie de nedescris. Cum e oare posibil asa ceva? Sa nu te lase sa dormi langa copilul tau si sa fii nevoita sa dormi pe ciment? Ca sa nu mai vorbesc de suspiciunea ca li se dadea fenobarbital sa nu planga noaptea. Copilul meu nu s-a trezit 2 zile. Avea o luna si fusese sedat sa nu planga.

      +6 voturi
      +1
      -1
      • la sectia Pediatrie copiilor care vin cu febra li se administreaza fenobarbital pentru ca asa e protocolul; stati linistite ca nu li se da fenobarbital de capul fiecaruia; fiecare tableta, fiola trebuie sa fie decontata ++ mamele sunt cele care cer fenobarbital ca nu le dorm copii

        0 voturi
        +1
        -1
    4. S-a tot scris si pe Facebook de Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Arad, ce nu ati scris in articol este ca se afla in administrarea Consiliului Judetean Arad, adica in administrarea domnului Iotcu, dupa ce am publicat poze cu locul unde sunt tinute probele de sange si urina (adica pe hol) am fost contactat de cineva de la CJA (mesaj de pe pagina CJA) si mi-a cerut date de contact, nu am dorit sa le dau date de contact dar le-am sugerat unde sa caute, nu mi s-a mai raspuns, asta da atitudine,
      La Pediatrie este o mizerie cum nu ati reusit sa o descrieti in articol, este ceva inuman, la asta contribuie si doctorii, nu iti poti imagina asemenea conditii decat daca ai trecut prin acea sectie
      … si acolo nu sunt tratati porci, caini, soareci sau sobolani … acolo sunt tratati COPII, copii nostri

      +11 voturi
      +1
      -1
    5. poate ar fi bine sa sesizati DNA-ul. nu cred ca strica o verificare nici la Arad !!! si nu numai atat !domnul Iohanis are cont de fb si cred ca trebuie informat.probabil ca altcineva ii administreaza contul dar cu siguranta il informeaza!doar asa ca fapt divers !!!nu se poate ,atata indiferenta si nesimtire din partea CJA si a directorului, cu atat mai mult ca este vorba de copii !!!

      +3 voturi
      +1
      -1
    6. Voi realizati in ce tara traiti? Aradul nu primeste bani de la ministerul sanatatii pentru investitii, clinica de pediatrie arata cum arata, cum sunt multe altele in toata tara. Nu e o exceptie, e regula. Iar in pozele ce le-ati pus, unul e un spital privat, deci complet irelevant si cealalta de la ploiesti e randare pe calculator a unui proiect :)), a-ti si pus-o la rezolutie mica sa nu se vada exact. Hai ca asta e articol dupa cum ii spune si numele, pentru copii mici. Daca vreti sa luati interviu, luati la ministru sanatatii si intrebati de ce Aradul are cel mai mic buget pentru serviciul de ambulanta din regiune desi e al doilea cel mai mare judet. Sau doar despre o anumita culoare politica aveti voie sa scrieti?

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Stimate d-le Oedip… faceti parte din administratia spitalului? Sunteti persoana informata! Asta nu va absolva de obligatia de a recunoaste ca echipa manageriala actuala si CJArad au cheltuit sume impresionante cu rezultate care trezesc revolta pacientilor si a angajatilor. Sau daca stimate d-le Oedip va numiti de fapt Wiener si ati vrut macar un comentariu in favorea dvs… regret… nu vi-a iesit!

        +1 voturi
        +1
        -1
    7. D-nul dr Wiener era un medic care promitea pe vremea cand s-a angajat la defunctul Spital Municipal. Dar si-a pierdut coloana vertebrala de cand ocupa functia de director medical… conditie sine qua non ca sa rezisti in echipa manageriala actuala.Asa ca in momentul de fata nu stiu daca mai are sanse sa ajunga un bun medic.
      Stimata redactie, ati putea sa il intervievati, calm, respectuos si cu tot profesionismul de care dati dovada: de ce angajatii de la Radiologie au pierdut incadrarea in grupa de munca tinand cont de conditiile si ritmul infernal in care muncesc… Aceeasi intrebare va rog s-o adresati d-nei dr Amza, sefa de la Radiologie, si dansa fiind numita tot de noua conducere de la „marea unificare” incoace si nu in ultimul rand d-nei manager. Poate dvs primiti un raspuns intrucat noi nu am reusit. Si asta intr-o tara unde unii primari isi dau sporuri si grupe de munca pentru o antena radio deasupra primariei.

      +2 voturi
      +1
      -1
    8. Buna ziua
      Doar cateva observatii

      1. Cel sau cea care a scris articolul este o cunostinta a domnului Wienner. Greu de crezut ca stie atatea informatii personale de pe FB.
      2. Cel sau cea care a scris articolul este un individ plin de ura nu fata de sistem, ci fata de un om, indiferent cum se numeste acesta.Trecand peste limbajul suburban,caracteristic unui individ care asculta pe ascuns manele, pretentiile mele, ale unui om care pentru prima data acceseaza acest site, sunt mai mari fata de cineva care se intituleaza un reporter, adica a terminat macar liceul.
      3. Investitiile in spital se realizeaza de catre CJA, respectiv Nicolae Iotcu, ca si ordonator de credite. Ati vazut ca la alte sectii s-au intamplat lucruri bune. Poate ca sectia de pediatrie a fost lasata mai la urma …. .
      4. Nu sunt reporter, dar presupun ca un reportaj se leaga de o institutie, iar nu de un nume temporar in acea institutie. Daca gresesc, corectati-ma. In acest context, sarcina directorului medical este de a rezolva probleme profesionale, iar nu de investitii sau de amenajare a unora sau altora dintre sectii. Aceste lucruri revin EXCLUSIV managerului general (directorului general al spitalului) ca primitor si CJA ca donator de fonduri. Ca atare ati gresit institutia pe care trebuia sa o criticati, care nu este cea a directorului medical. Intr-adevar, ca prtator de cuvat, trebuia sa comunice mai eficient, respectiv exact ce am scris eu aici.
      5. Echipa manageriala isi incheie mandatul la 28.02.2015.
      Dragi cititori, mie mi se pare ca acest articol a aparut exact când trebuia, nu? Sa aruncam noroi atunci, daca atat be tine fibra natiei asteia.
      6. Felicitari pentru cei care au lasat comentarii. Sunt mult mai lucide decat articolul insusi.

      +2 voturi
      +1
      -1
    9. Unele asistente din cadrul sectiei Pediatrie I-Boli Infectioase, pot fi considerate linistit, gardieni ai acestui „lagar”! Am avut neplacerea sa „discut” cu o doamna asistenta sefa, cred, o doamna inalta, bruneta, tunsa scurt, care a urlat jumatate din timpul conversatiei. Am crezut ca am ofensat-o cu intrebarea legata de copilul meu, dar se pare ca e mai mult de atat. Doamna e cu nervii la pamant, brutala cu copilasii si de-a dreptul nesimtita!! Din pacate cladirea reflecta perfect personajele obscure, frustrate si nevrozate din interior. Imi este rusine ca sunt concetatean cu astfel de neoameni!!

      +4 voturi
      +1
      -1
    10. Văd că postacii plătiţi până deunăzi de cuplul de infractori Băsescu-Udrea îşi continuă nestingheriţi munca de birou (cu laptop şi internet), prestând muncă specifică şi în teritoriu. Bănuiesc cine ia preluat cu arme şi bagaje, dar mă întreb dacă or fi aflat că, la Arad, interesul celor care-i plătesc este lovirea preşedintelui CJA, nu salvarea lui. Domnu’ Alin, domnu’ Luci, ar trebui să aveţi cu ei o discuţie pe această temă, să nu vă călcaţi inutil pe picioare.

      +1 voturi
      +1
      -1
    11. S-a gandit cineva ca motivul real pentru care nu s-a renovat pana acum Sectia de Pediatrie ar putea fi faptul ca pe „iubitii nostri conducatori” nu i-a lasat inima sa fure pe spatele copiilor ? Pentru ca eu nu gasesc un alt motiv pentru care in atatia ani nu au facut nimic pentru a imbunatati conditiile in care sunt tratati copii, din contra, au lasat in paragina aceste Sectii de pediatrie

      +4 voturi
      +1
      -1
    12. Ce se intamla acolo este INUMAN. Este un singur salon renovat cat de cat. In decembrie 2013 am avut nesansa de a ajunge cu copilul la urgenta. Cadrele medicale m-au speriat sa nu cer externare pe proprie raspundere. Dupa o noapte petrecuta in cel mai friguros salon din toata pediatria, d-nei Ciurea I s-a facut mila de mine si ne-a bagat in salonul de mai de Doamne-ajuta. Mi s-a refuzat externarea cu toate ca stateam la mai putin de 1 km de spital. Baile comune sunt SUB ORICE CRITICA! Mi s-a recomandat sa ii fac baie copilului. Pe bune? Era o tipa care dupa 2 zile a revenit cu fetita de 4 luni in spital deoarece una dintre doctorite uitase sa ii dea tratamentul, o externase cu ceva vitamine.
      Am jurat ca nu mai pun piciorul la pediatrie. Cand a fost nevoie l-am chemat pe Eugen pentru injectabil. Copilul isi revine mai bine in mediul de acasa unde am toate conditiile si mediul este mult mai steril.
      Apropo… am fost trimisa sa cumpar medicamente. Eram dispusa sa dau la o asistenta bani sa le cumpere de la farmacie, dar mi s-a replicat sa imbrac copilul si sa ies la shopping (afara erau -15 grade). Acolo am intalnit si cadre medicale competente. Actual medical este periclitat de conditiile de spitalizare.
      In concluzie EVITATI spitalul pe cat posibil.

      Poate dati curs unei strangeri de fonduri, la care sa va implicati direct. Asi redirectiona cu bucurie 2% din venit catre o astfel de cauza daca ar aparea o schimbare. Si multi aradeni ar face acelasi lucru! Bine ca se gasesc bani pentru biserici! Pana acum am directionat catre SMURD, dar sritalul de pediatrie are mai mare nevoie.
      Ce ar fi daca ati face o astfel de campanie? Decat sa vorbim si sa tot aratam cu degetul… mai bine facem ceva!

      +1 voturi
      +1
      -1
    13. Si de la capat …incepe iarasi mandatul, Teodora. Pentru ca nu a facut NIMIC doar a servit intereselor lui Domsa ! Pentru ca e convenabil ca asa sa arate Judeteanul ! Pentru ca A Tolea trebuie sa rraspunda DREPT cerintelor familiei Pistru ! Pentru ca familia PISTRU sa-si poata satisface fina, pe MIRELA BALAN !
      Ei, Special, se intelege, cine face jocurile ? Cine il joaca pe multpreacorectul Adi Tolea ?
      MIRELA BALAN si DOMSA

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.