Fără să știm cauzele bolii sale și suferința cruntă prin care trece, un „mare” șef din poliția arădeană, recompensat cu salariu de excelență și renumit pentru dictatura si teroarea instaurată în cadrul biroului în care-și exercita prerogativele de tiran cu acordul susținut al mai marelui său comandant, Tamaș , a intrat într-un concediu prelungit ….. medical-prelungit de cheful său probabil. Un concediu asa, de vreo lună, care s-a prelungit cu încă o lună… că, deh, canicula vorbește, nu datoria… Cică, omul, la ce valoare are, a pus banda cu „Poliția, nu treceți” chiar în jurul sediul IPJ Arad, și chiar crede în asta!

Nu e ȘTEFAN-cel mare, e PASCALe sau pandele-cel mic, cum se aude pe holurile instituției. Venit de la frontieră, micul pandele a ajuns la Biroul Juridic, unde, deși era doar coordonator, își expunea puterea și „susținerea” mai ceva ca un șef. Lucrările erau repartizate iobagilor, în timp ce el, marele șef, pleca la „instanță” la orele 9 ale dimineții și venea cam pe la 3 jumate, pus nevoie mare pe control și îndrumare organizațională.

Oare asta face un șef din poliție?! Atunci nu ne miră de ce se aglomerează polițiștii pe locurile de șefi scoase la concurs în ultima perioadă. Noroc cu valul ăsta de pensionări. Vivat legea pensiilor speciale!

Deci, acest șef al tuturor șefilor -căci e mai presus de conducerea inspectoratului care tolerează acest comportament și care l-a și recompensat pentru meritul de a frauda sistemul polițienesc cu salariu de excelență-, s-a îmbolnăvit imediat ce a ajuns la frâiele Serviciului Logistic, adică în 1 iulie.

Aspirațiile juristului de a fi șef au fost bine auzite și executate de îndată, fără ca micul pandele să uite cumva de unde a plecat.

Zilnic, în scurta perioadă cât s-a aflat în exercițiul funcțiunii de șef al serviciului Logistic, la 16 fără două minute, se prezenta la compartimentul juridic, unde le solicita subalternilor să-i prezinte lucrările efectuate în 8 ore, cu explicațiile de rigoare.

Mai mult de atât, fără acordul coordonatorului în fapt –cel în drept, neavând niciun cuvânt-, nimeni nu pleacă mai repede de ora 16 și 15 minute. Și asta după rugăminți și insistențe ale celor care i se subordonau.

Nici nu vă trece prin cap cum procedează când vine vorba de concedii planificate. El, el comandante supremo, nu ține cont de nimeni și nimic. Ca în cazul sloganului „viața are prioritate”, el vine când vrea, pleacă când vrea și evident pe o perioadă cât mai mare, chiar și neplanificată, doar aspiră și primește de la „împărăție” binemeritată prioritate.

După un concediu de odihnă în luna iunie de aproape o lună, în luna iulie, la câteva zile după împuternicirea ca șef la Serviciul Logistic, acesta s-a îmbolnăvit. I-a fost recomandat repaus la domiciliu: o lună de zile!

În luna august a revenit la serviciu pentru o săptămână, însă din păcate pentru el, imunitatea slabă și mediul propice dezvoltării de bacterii, tamașoide sau bătrânoide, l-au îmbolnvit din nou….

Suferința Micului pandele este atât de intensă și profundă, încât a fost nevoit să-și prelungească concediul medical pentru ÎNCĂ O LUNĂ.

Acum, pe holurile poliției e haos. Alți șefi fac munca micului pandele, până la însănotoșirea lui. O atitudine din care de altfel, reiese sprijinul reciproc și colegialitatea polițiștilor din IPJ Arad.

Știți cum e, dacă șefii mari îl vor, înseamnă că omul e bazat și trebuie ajutat. Deh, încă unul cu pile… la Poliția Arad.

 

Foto: Fotografia este ilustrativă și nu face decât să dea o notă sexi pamfletului și… gânduri bune polițistului cuminte care stă la muncă în locul micuțului pandelea…

 

UPDATE

Conducerea IPJ Arad a dispus declanșarea verificărilor pentru a  stabili legalitatea planificarii și efectuării concediilor de către ofițerul în cauză, în situația în care se conturează indiciile existenței vreunei abateri disciplinare sau de altă natura, urmând a fi luate măsurile legale. Totodată, urmează a fi efectuate verificări și cu privire la comportamentul ofițerului în relațiile cu colegii și subalternii.

 

O. Peniță, 25 august 2017, 8:59 AM