Vedetele de la Hollywood și-au exprimat șocul și indignarea după reapariția unui videoclip în care regizorul italian Bernardo Bertolucci admite că faimoasa scenă a violului din filmul „Ultimul tango la Paris” a fost realizată fără acordul actriței implicate, relatează Agerpres, citând The Daily Telegraph.

Maria Schneider avea doar 19 ani când a jucat alături de Marlon Brando, la acel moment moment în vârstă de 48 de ani, în celebrul film semnat de Bertolucci în 1972. Într-o scenă faimoasă, personajul lui Brando folosește unt pe post de lubrifiant înainte de a viola personajul interpretat de Schneider.

De-a lungul anilor, cinefilii s-au întrebat dacă scena de sex din film nu cumva a fost una reală.

Schneider a mărturisit în 2007 pentru Daily Mail, că deși în realitate nu a avut loc un act sexual, s-a simțit „un pic violată” de Brando și Bertolucci deoarece a fost „forțată” să filmeze scena fără să fie avertizată în prealabil.

Într-un interviu acordat în 2013 Bertolucci a admis, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că a plănuit scena alături de Brando, optând să nu o informeze și pe Schneider. „Secvența cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon în dimineața dinaintea filmării”, a declarat Bertolucci, adăugând că s-a simțit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu Schneider, deoarece și-a dorit reacția acesteia „ca fată, nu ca actriță”. „Cred că m-a urât pe mine și pe Marlon, pentru că nu i-am spus acel detaliu cu untul folosit ca lubrifiant”, a mai povestit regizorul italian, precizând că se simte încă extrem de vinovat.

Mărturisirea lui Bertolucci a provocat furia și indignarea unora dintre vedetele americane. Jessica Chastain, actrița din „Zero Dark Thirty”, a fost doar una dintre multele celebrități care și-a exprimat indignarea față de confesiunea lui Bertolucci. „Regizorul a plănuit atacul. Mi-e greață”, a scris ea. La rândul său, Chris Evans, starul din „Captain America”, și-a manifestat furia față de gestul celor doi pe care l-a calificat drept „dincolo de dezgustător”.

În interviul din 2007, Schneider a povestit că la momentul respectiv scena a făcut-o să resimtă furie. „Marlon mi-a spus: «Maria, nu-ți fă griji, e doar un film», însă în timpul scenei, chiar dacă ceea ce făcea Marlon nu era real, am plâns cu lacrimi adevărate”, a mărturisit actrița care a murit de cancer în 2011.

-, 6 decembrie 2016, 8:13 AM