Hollywood-ul, indignat după mărturisirea lui Bertolucci cu privire la scena de viol din „Ultimul tango la Paris”

  de - | 6 decembrie 2016, 8:13 AM | Film | Monden

  0

  Vedetele de la Hollywood și-au exprimat șocul și indignarea după reapariția unui videoclip în care regizorul italian Bernardo Bertolucci admite că faimoasa scenă a violului din filmul „Ultimul tango la Paris” a fost realizată fără acordul actriței implicate, relatează Agerpres, citând The Daily Telegraph.

  Maria Schneider avea doar 19 ani când a jucat alături de Marlon Brando, la acel moment moment în vârstă de 48 de ani, în celebrul film semnat de Bertolucci în 1972. Într-o scenă faimoasă, personajul lui Brando folosește unt pe post de lubrifiant înainte de a viola personajul interpretat de Schneider.

  De-a lungul anilor, cinefilii s-au întrebat dacă scena de sex din film nu cumva a fost una reală.

  Schneider a mărturisit în 2007 pentru Daily Mail, că deși în realitate nu a avut loc un act sexual, s-a simțit „un pic violată” de Brando și Bertolucci deoarece a fost „forțată” să filmeze scena fără să fie avertizată în prealabil.

  Într-un interviu acordat în 2013 Bertolucci a admis, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că a plănuit scena alături de Brando, optând să nu o informeze și pe Schneider. „Secvența cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon în dimineața dinaintea filmării”, a declarat Bertolucci, adăugând că s-a simțit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu Schneider, deoarece și-a dorit reacția acesteia „ca fată, nu ca actriță”. „Cred că m-a urât pe mine și pe Marlon, pentru că nu i-am spus acel detaliu cu untul folosit ca lubrifiant”, a mai povestit regizorul italian, precizând că se simte încă extrem de vinovat.

  Mărturisirea lui Bertolucci a provocat furia și indignarea unora dintre vedetele americane. Jessica Chastain, actrița din „Zero Dark Thirty”, a fost doar una dintre multele celebrități care și-a exprimat indignarea față de confesiunea lui Bertolucci. „Regizorul a plănuit atacul. Mi-e greață”, a scris ea. La rândul său, Chris Evans, starul din „Captain America”, și-a manifestat furia față de gestul celor doi pe care l-a calificat drept „dincolo de dezgustător”.

  În interviul din 2007, Schneider a povestit că la momentul respectiv scena a făcut-o să resimtă furie. „Marlon mi-a spus: «Maria, nu-ți fă griji, e doar un film», însă în timpul scenei, chiar dacă ceea ce făcea Marlon nu era real, am plâns cu lacrimi adevărate”, a mărturisit actrița care a murit de cancer în 2011.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad