Hackerul arădean Guccifer, în atenția presei americane din nou. Știa de expulzări, înainte de a se petrece. FBI-ul, atent la declarațiile privind infiltrarea rușilor în campania electorală

  de - | 6 ianuarie 2017, 8:05 AM | Internaţional

  0

  Hackerul român Guccifer a acordat un interviu din închisoare celor de la Fox News, în care a vorbit despre acuzațiile pe care administrația Obama le aduce împotriva Rusiei, respectiv despre atacurile hackerilor ruși în campania electorală din SUA. Marcel Lehel Lazăr și-a exprimat îndoiala privind acuzațiile lansate de Washington, care ar încerca să creeze impresia unui “fals război cibernetic”

  ”Americanii sunt înnebuniţi de orice chestie rusească şi de ideea că ruşii invadează Statele Unite. Este o nebunie… este acea isterie pe care o ştii?”, a declarat Marcel Lazăr Lehel, românul cunoscut și sub numele de Guccifer. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, îşi execută sentinţa într-o închisoare din  România. În 2019, Lehel îşi va ispăşi întreaga sentinţă de şapte de închisoare primită de la Tribunalul din Bucureşti, iar apoi va fi extrădat în Statele Unite pentru a executa sentinţa de patru ani şi patru luni de închisoare.

  “Văzut, mai degrabă, drept un hacker motivat de deziluzie şi multe frustrări personale, care a dezvoltat o adevărată obsesie pentru personalităţile politice din Statele Unite şi România, Lazăr a fost primul care a dezvăluit folosirea de către Hillary Clinton a servelor private pentru trimiterea unor emailuri de serviciu”, scriu jurnaliștii de la Fox News. Această dezvăluire a urmărit-o pe Hillary Clinton chiar și în campania electorală.

  În ultima perioadă, însă, FBI-ul și administrația democrată au acordat atenție unor răspunsuri la acuzații privind hackerii ruși care ar fi atacat grupuri democrate, și ar fi contrbuit la pierderea alegerilor de către Clinton.

  În interviuri care au avut loc cu două săptămâni înainte ca autoritățile americane să expulzeze 35 de diplomați ruși, Lazăr a prezis că ”acuzaţii şi anchete lansate împotriva unor cetăţeni ruşi”.

  De asemenea, hackerul român a precizat că este frustrat de faptul că agenţii FBI păstrează în continuare ”70 sau poate 100 de GB” de documente care trebuiau predate potrivit unei înţelegeri cu Departamentul de Justiţie.

  Guccifer susţine că aceste documente ar demostra că a reuşit să spargă serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton. FBI a refuzat până în acest moment să verifice cei 70-100 GB, care ar reprezenta echivalentul a 1,5 milioane de pagini.

  Hackerul român a mai povestit jurnaliștilor americani că îşi pierde ziua urmărind ştirile la televizorul dintr-o celulă, pe care o împarte cu alţi patru deţinuţi.

  sursa: libertatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.
  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad