Hackerii au furat peste 4700 de bitcoin, însă moneda virtuală a ajuns la un nou record în comparație cu dolarul american

  de - | 7 decembrie 2017, 1:44 PM | Business | Internaţional

  0

  Șoc pentru cei care tranzacționează moneda virtuală bitcoin prin tehnologia de minare a monedei virtuale. Hackerii au reuşit să pătrundă în serverele uneia dintre cele mai cunoscute companii care pune la dispoziție astfel de servicii și au furat peste 4.700 de bitcoin, echivalentul a peste 60 de milioane de dolari, scrie Independent.md, citând Bloomberg.

  Într-un comunicat pe Facebook, compania a anunțat incidentul, dar și faptul că și-a suspendat operațiunile pentru 24 de ore.

  Între timp, utilizatorilor care folosesc software-ul NiceHash pentru minare li se recomandă să-şi schimbe parolele.

  Atacul nu pare să fi avut însă niciun efect asupra evoluției monedei virtuale. Joi, paritatea bitcoin/dolar american a ajuns la 14,399, un record absolut și, în același, o creștere spectaculoasă a randamentului de la începutul lunii decembrie, de 70%, notează Bloomberg.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad