Ghiță, ne-ai luat și mocirla! Și ne-ai pus pe drumuri. Nu mai avem nimic, nici măcar visul…

  de Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2017, 4:47 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Este luni 13 noiembrie, o zi ca oricare alta de toamnă. Afară e gri, e umed, e rece, așa cum e și în sufletele celor care țin cu echipa de fotbal UTA. Nu scriu din superstiție pentru că este o zi de 13, ci scriu pentru că acum exact un an în urmă scriam despre mocirla de pe Motorul în urma acelui rușinos derby UTA- ASU Poli, scor 1-1.

  Spun rușinos nu din cauza scorului, nu din cauza prestației jucătorilor, ci din cauza condițiilor în care s-a jucat, în acea mocirlă care a făcut ca acel derby să devină practice o luptă în nămol. A devenit virală fotografia fundașului timișorean Telescu, care încă din primele 30 de secunde avea o mare pată de noroi pe față.

  telescu

  FOTO: Telescu, fotbalist la ASU Poli Timișoara, în primele minute ale derby-ului cu UTA din urmăcu un an

  Am scris destul de acid atunci la adresa administrației locale, la adresa primarului Gheorghe Falcă, iar acum, la un an distanță, văd cât de mult le-a păsat. Îl doare pe el în p… Era să spun ceva, iar acel „p” nu e nicidecum de la pălărie. În urmă cu un an, Aradul avea un stadion în construcție, cu termen de finalizare luna mai 2018, și un stadion „Motorul”, al cărui teren devenea impracticabil în condiții de ploaie. Astăzi, 13 noiembrie 2017, Aradul are același stadion în construcție, la care termenul de finalizare nu îl mai cunoaște nimeni, iar „Motorul” nu mai este…

  CITEȘTE CU CLICK PE TITLUL DE MAI JOS

  Ghiță, îți place? Ți se duc ctitoriile pe apă. E chiar apa de sâmbătă, la amiază… (FOTO)

  Ghiță, ne-ai luat și mocirla, iar felul în care ai făcut-o este un „trade mark” pentru tine. Ne-ai mințit în luna ianuarie că UTA se mută la Șiria pentru câteva luni, urmând ca din toamnă să evolueze pe o arena „Motorul” îmbrăcată în haine noi, cu o capacitate de 5.000 de locuri și cu un gazon ca pe „Old Trafford”. Mulți au fost cei care te-au crezut, probabil majoritatea dintre cei care te-au și votat. Este adevărat că nu ne-ai spus personal despre toate aceste planuri nerealizate de la „Motorul” ci l-ai trimis pe viceprimarul Bibarț să ne transmit. A fost tot o chestiune tipică ție. Știai de atunci că nu se va realiza și ai ales să-ți îngropi colegul de partid… Nu e primul. Și probabil nici ultimul.

  Din luna martie, UTA joacă la Șiria. Bilanțul este catastrofal. În 16 meciuri disputate pe arena „Otto Greffner”, una altfel destul de primitoare, cu o suprafață de joc peste cee ace vedem la majoritatea echipelor din Liga a 2-a, UTA a câștigat doar de patru (4!) ori! A terminat de șase ori la egalitate și de alte șase ori a fost învinsă!

  Despre cine vorbim? Despre o echipă UTA care, în doi ani și jumătate pe „Motorul”, a pierdut doar două meciuri „acasă”: cu Gaz Metan și Juventus, echipele care au câștigat cele două campionate.

  Conducerea clubului UTA a făcut multe gafe în 2017. Gafe enorme, greșeli care ne-au costat foarte mult în acest an. Prima dintre ele, însă, a fost că a acceptat ca echipa să fie mutat la Șiria. Dar nu acceptat pentru că au vrut, ci pentru că așa s-a dictat de sus, de către Gheorghe Falcă însuși.

  Nu pun lipsa de rezultate doar pe faptul că UTA nu se simte nici acum „acasă” la Șiria. Este clar că vorbim aici și despre lipsa de valoare a echipei, despre campania dezastruoasă de transferuri din vară, despre tensiunile de la club, despre ceea ce se zvonește că va urma la club și cauzele sunt multe, multe dintre ele neștiute încă. Dar este rușinos pentru Arad că nu are, la finalul anului 2017, o arenă pe care să joace cel mai important brand al acestui oraș: UTA. Și, cu siguranță, dacă UTA evolua la Arad și situația pe plan sportiv era cu totul alta acum.

  În acest sezon, UTA a evoluat de opt ori la Șiria:

  8        1 4 3  11-11 7 p

  Cu acest bilanț la jocurile de „acasă” care nu e acasă, UTA ocupă locul 18 din 20 de echipe la meciurile disputate de teren propriu. După înfrângerea de sâmbătă cu falimentara ASA Târgu Mureș, UTA este pe locul 14 în Liga a 2-a, la un singur punct distanță de echipele aflate sub linie, Pandurii și Balotești, cu 17 puncte, sau Luceafărul cu 16 puncte. Pe niciuna dintre cele trei echipe UTA nu le-a putut învinge la Șiria…

  Ghiță, ne-ai luat și mocirla. Pe cei care iubim UTA ne-ai pus pe drumuri. La fiecare meci „acasă” parcurgem câte 50 de kilometric, atât de acasă suntem. Acum nu mai avem nimic. Nici măcar visul promovării, așa cum l-am tot trăit în ultimii ani și ne-am tot trezit din el.

  Sunt tot mai multe voci care spun că stadionul „UTA-Francisc Neumann” va fi finalizat în anul electoral 2020. Tot mai mult credem în această ipoteză.   

  Iar despre „Motorul” nu mai spunem nimic. Pentru că nimeni nu știe dacă sau când va fi finalizat.

  falca-porci1

  FOTO: Ne-ai luat și mocirla, Ghiță…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.