Frumosul din ochii ei a cucerit Elveția! E din Arad. Om. Artist. Suflet (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 4 ianuarie 2017, 6:02 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  A plecat din Arad în urmă cu un deceniu. S-a stabilit în Germania, la Mannheim, împreună cu soțul ei Jurgen, din Pâncota, devenit un reputat medic, iar acolo s-a născut fiul lor, Marcus. În Arad a cochetat cu televiziunea, fiind prezentatoare de știri la fostul Intersat, în Germania însă și-a descoperit vocația, una pornită dintr-un hobby: fotografia.

  Este despre Silvana Retter, arădeanca despre care se vorbește în ultimii ani la marile saloane fotografice din Germania, din Franța, din Elveția, Danemarca și multe alte țări. Am mai scris despre ea pentru că am pur și simplu am avut de ce să o facem. Este frumoasă și îi place frumosul. Este acel gen de artist care alege doar frumosul atunci când apasă pe butonul aparatului, iar frumosul i-a adus deja câteva premii internaționale foarte importante. De altfel, în doar trei cuvinte, Silvana se caracterizează astfel: „Om. Artist. Suflet”

  Cel mai important premiu l-a câștigat în urmă cu doi ani la unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie din Europa. Silvana a câștigat la categoria „Tema Liberă”, fotografia ei fiind prima aleasă dintre alte 900 de fotografii! A fost prezentă în cadrul acestei expoziții ca membră a Foto Club Pro Arad, cu o fotografie a Turnului Eiffel concepută dintr-o perspectivă cu totul aparte. „A fost cel mai important premiu pe care l-am obținut”, spunea ea.

  silvana-5

  FOTO: Ea e Silvana: om, artist, suflet.

   

  „Inițial nici nu știam cu cine mă aflu pe scenă. Erau mulți fotografi în sală, iar pe scenă se aflau câțiva dintre cei mai buni fotografi din Germania. Eram foarte emoționată și aveam un oarecare trac din cauza faptului că nu am vorbit niciodată unui asemenea public în limba germană. M-am descurcat”, (Silvana Retter)

   

  În luna decembrie, pe adresa Silvanei a mai sosit un premiu. Din nou unul important. Fotografia ei, intitulată „Reborn” a primit medalia de argint la Salonul Internațional de Fotografie 2016 din Elveția. „Reborn” (în traducere „Renăscut”) a primit argintul la categoria „New Camera – Woman”.

  silvana-2

  silvana-4

  „M-am gândit că Sfântul Nicolae niciodată nu va mai veni la mine. Dar totuşi… în această seară specială, mi-a adus un cadou frumos: o medalie de argint! Mulţumesc, New Camera Club – Swiss, mulțumesc Shibasish Saha pentru vestea bună şi mulțumesc dragă Moş Nicolae!”, scria Silvana la începutul lunii decembrie.

   

  Apoi, începutul de an i-a mai adus o surpriză: „O menţiune onorabilă şi diploma, a sosit tocmai la timp pentru a face începutul de an frumos! De data asta, de la Circuitul Foto Olimpic, Creta”. Fotografia? Aceeași: „Reborn

  silvana-6

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.