sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Fotoreportaj de Zilele Aradului în P-ța Avram Iancu și strada Mețianu

    de Tomck@t | 16 august 2014, 9:43 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    1

    Tablouri, ii și alte haine tradiționale, diverse bijuterii handmade, antichități, pietre semiprețioase, sticluțe și potcoave aducătoare de noroc, săpunuri colorate cu mirosuri „colorate”, produse de olărit, tot felul de obiecte de artizanat făcute din lemn, de la linguri ornamentale, mini-căruțe, până la ouă sau săbii (din păcate săbii de laser n-am găsit), ba chiar și photo shooting-uri cu Mickey Mouse și face painting pentru copii… și multe alte chestii interesante s-au putut și încă se mai pot găsi în P-ța Avram Iancu și pe strada Mețianu, cu ocazia Zilelor Aradului.

    Un lucru important și plăcut de văzut este că Aradul clocotește de viață, cel puțin în aceste zone, și ar fi de menționat că nu (prea) am găsit kitsch-uri la aceste tarabe. S-a mers în preponderență pe ideea de tradiție și asta e bine, mai ales dacă ne gândim că în aceste zile ar putea să ajungă și turiști pe la noi. Și chiar au fost… până și negri, până și chinezi, până și violeți… ăăă… timișoreni.

    Suveniruri! Insigne, magneți de frigider și tricouri cu Arad!

    …un aspect mega-important dacă vrem să oferim turiștilor un Arad care să lase amintiri! Astfel de tarabe, astfel de manifestări ar trebui să se întâmple o vară întreagă, iar dacă am insera și mai multe evenimente culturale, și mai multă artă, am putea să visăm sub soare la o capitală culturală europeană.

    La mulți ani, Arad, by the way 😉

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Un text bun. Aceste zile ar trebui ținute într-un spațiu amenajat doar pt astfel de evenimente. Nu pe străzi, blocând ieșirea din imobil, nu în parcuri, nu stricăciuni, fum și gălăgia aferentă. Un loc frumos, curat, aerisit unde te poți bucura în voie de toate evenimentele. Nu am vrut să rețin doar înghesuiala, prăjelile și țigănoșagul pândind neatenția. Subliniez ideea care se desprinde din articol, anume aceea că, într-adevăr – e nevoie de artă, informație și cultură. Din toată plebea pusă pe mâncat și cumpărat nimicuri, bălăcindu-se cu plăcere în haosul colorat am simțit aerul rarefiat a ceea ce înseamnă hrană prin cultură. Foarte ok că ai accentuat acest lucru. Țiganiada micilor și manelelor este – așa cum am discutat cu câteva personalități prezente – întreținută voit de edil. Ideea ”prostimii” și prostelii continuă din ”românia” feudală până în ziua de azi.

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.