Fotbalist de la Dinamo, 4 ani de închisoare pentru viol!

  de Special Arad | 21 iulie 2015, 1:26 PM | Sport

  1

  Andrei Stănici, unul dintre cei mai promiţători juniori ai lui Dinamo, trebuie să execute 4 ani de pușcărie. Andrei Stănici, 19 ani, nepotul fostului mare fotbalist de la Sportul Studențesc Constantin Stănici, se pregătea pentru o carieră în fotbalul profesionist. O faptă din urmă cu doi ani i-a curmat visul…

  Anul 2013. O zi petrecută alături de alţi doi prieteni şi câteva fete se transformă, parcă imediat, într-un calvar. Andrei Stănici, junior al lui Dinamo, cu 8 jocuri în eşalonul secund, ajunge, la 17 ani, să fie acuzat de viol. Povestea, spusă în cercurile intime şi nefardată, sună aşa: „La un moment dat, unul dintre puştii cu care era Andrei a început să o dezbrace pe fata în cauză. Ea s-a opus, el a insistat. S-au rupt ceva haine, dar atât. A fost tentativă de viol şi atât! Iar Andrei nu a avut nici o implicare, vina lui a fost doar că era acolo”. Adevărul îl ştiu doar cei care se aflau la locul cu pricina.Şi, conform sentinţei, organele abilitate. Care, convinse fiind de vinovăția puștiului de la Dinamo, l-au îngropat cu cel mai dur verdict: 4 ani de închisoare cu executare!

  Surse din anturajul familiei Stănici au dezvăluit pentru FANATIK cursul pe care l-a avut procesul care cutremură fotbalul românesc. „Totul a început cu o amendă penală. De acolo, pedepsele s-au tot agravat”, precizează sursa FANATIK. „Prima oară, instanţa a decis să-i aplice o amendă lui Andrei. Procurorii n-au fost mulțumiți, au făcut recurs şi au avut cîştig de cauză.

  A doua oară, puştiul a primit închisoare cu suspendare. Dar procurorii s-au opus din nou. Şi au cîştigat din nou! Asta ca ultima decizie şi cea finală să fie de patru ani de închisoare cu executare! Şi nimeni să nu mai poate să se opună”, afirmă, cu tristeţe, apropiaţii fotbalistului care, la doar 19 ani, după doi ani de procese, a fost nevoit să se prezinte la Poliţie pentru a fi dus la închisoare. „Are aproximativ şapte zile de cînd s-a prezentat pentru a-şi începe pedeapsa”, este completarea făcută de sursa FANATIK.

  Ceea ce face ca situaţia de faţă să fie asociată cu un dezastru total sunt alegerile făcute de puştiul de 19 ani. Pentru că, se pare, despre asta este vorba, la final. Andrei Stănici şi-a susţinut nevinovăţia pe durata întregului proces. Mai mult, susţin sursele FANATIK, la familia Stănici a avut loc o întrevedere, pe durata procesului, între părţile implicate. „Familia fetei dorea să se ajungă, în schimbul unei sume de bani, la o înţelegere între părţi. Însă Andrei s-a opus, a spus că este nevinovat şi nu are de ce să facă acest lucru. Din păcate, instanţa nu a fost de acord cu părerea tînărului jucător”, au încheiat sursele FANATIK.

  În spate, indiferent de viitoarele demersuri ale familiei şi indiferent de ce îi rezervă viitorul, o să rămînă o seară în care viaţa i-a arătat lui Andrei Stănici că e liber să opteze pentru o decizie, însă nu mai e liber să aleagă și consecinţele.

  Andrei Stănici provine dintr-o familie cu state vechi în fotbalul românesc. Mai exact, la Sportul Studenţesc. Unchiul lui Andrei, Constantin Stănici, este unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului din Regie. Acum în vîrstă de 45 de ani, Constantin a fost mijlocaş la Sportul între 1985 şi 1996, ajungînd să joace 230 de partide şi să înscrie 34 de goluri pe prima scenă a fotbalului românesc.

  La sfîrşitul sezonului 1996 pleca, pentru un an, la unguri, semnînd cu BVSC Budapesta iar după o ediţie de campionat lua drumul Americii, unde semna cu Minnesota Thunder. Constantin Stănici are 16 prezenţe în naţionala Under 21 şi o prezenţă în tricoul primei reprezentative, în perioada cea mai prolifică pentru echipa naţională.

  CITEȘTE AICI DESPRE FOTBALISTUL ANDREI STĂNICI

  FOTO: sportrevolution.ro

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.